• XXL Kerst Drive Thru

  XXL Kerst Drive Thru

  “Een prachtig initiatief in een bijzondere tijd”

We hebben dit bijzondere jaar sfeervol en feestelijk af kunnen sluiten voor onze CCA leden. Afgelopen maandag 14 december hebben wij als CCA een 'XXL Kerst Drive Thru’ gehouden op de Havenkade in Assen. Op deze historische plek waar ooit handel werd gedreven in graan. Ook nu kwamen de Asser ondernemers in winterse sferen samen in een feestelijke kerstfile, om zo als Commerciële Club de ondernemersgeest en saamhorigheid te laten zien en spreken.

We zijn zeer verheugd met het feit dat we zoveel leden hebben gezien en gesproken. We vonden het erg geslaagd en gezellig.

De meest uitgesproken en gewenste boodschap van deze avond was toch wel dat iedereen elkaar vooral een gezond 2021 wenst. Daar sluiten wij ons bij aan!

De sfeervol aangeklede en verlichte Havenkade in Assen.

Voor deze speciale gelegenheid had Willem Everts zijn DIA sneeuw- EN vuurwerkkanonnen in stelling gebracht. Hij zorgde er voor dat alle CCA leden al stapvoets rijdend in een prachtig verlichte ambiance konden paraderen, begeleid door sneeuw en vuurwerk.

De eerste halte was bij de kerstkraam van Nicole Landsbergen van ‘t Smaeckhuys met versnaperingen zoals glühwein en warme chocolademelk. Op dit punt stonden Karin Wassen en Levi Vandenberg klaar om leden te verwelkomen en dit alles in goede banen te leiden, zoals we van hen gewend zijn. Hier kregen alle leden een kekke koptelefoon met ontvanger uitgereikt zodat ze gedurende het wachten in de vrolijke ‘ledenfile’ de gesprekjes tussen Geertje en de leden konden horen en daarmee de kerstboodschap van de andere leden.

Daarna richting de sneeuw om de kerstboodschap aan de “Speaker of the house”, onze voorzitter Geertje Dam door te geven. Om bij haar te komen moest men eerst volledig in kerststijl door een sneeuwkanon. Sommige leden deden de ramen net iets te vroeg open en lieten zich daarmee overvallen door een deels witte kerst..

In de laatste halte van de straat waar men werd opgevangen door de overige en altijd enthousiaste bestuursleden Xander Heyden, Gijs Vermeer, Peter van der Linde en Jan Anne Bouma. Hier gingen alle leden symbolisch “door het vuur”, waarna ze een kerstpakket in hun auto geschoven kregen. Na deze laatste halte en de Drentse Kerst Schat in de kofferbak, werd een ieder vrolijk uitgezwaaid.

De “Drentse Kerst Schat”, was zoals altijd weer rijkelijk gevuld met Levi’s lokale streekproducten in samenwerking met Jan Anne Bouma die de flessen wijn en champagne persoonlijk uitzocht voor jullie!

De XXL Kerst Drive Thru aan de Kerstkade in Assen

Voor deze bijzondere gelegenheid was de Havenkade omgetoverd in Kerstkade. Door de prachtige sfeer verlichting van Willem Everts, die zijn DIA sneeuw- EN vuurwerkkanonnen in stelling had gebracht. Hij zorgde dat alle CCA leden stapvoets rijdend in hun auto’s in een prachtig verlichte ambiance konden paraderen, begeleid door sneeuw en vuurwerk.

Vol enthousiasme heeft het bestuur de ondernemende en organisatorische schouders er onder gezet om deze “XXL Kerst Drive Thru” in te richten en soepel te laten verlopen. En dat is gelukt!

De kerstroute in 3 haltes..

Alle leden moesten in hun auto blijven en werden op een 3 tal plekken opgevangen. De eerste halte was bij de kerstkraam met versnaperingen zoals glühwein en warme chocolademelk. Op dit punt stonden Karin Wassen en Levi Vandenberg klaar om de leden te verwelkomen en dit alles in goede banen te leiden zoals we van hun gewend zijn.

Hier kreeg men ook een kekke koptelefoon met ontvanger uitgereikt zodat men gedurende het wachten in de vrolijke ledenfile de gesprekjes tussen Geertje en de leden konden horen, en daarmee ook de kerstboodschap van de voorgangers.

Hierna werd een ieder richting de sneeuw in het midden van de kade gestuurd om daar zijn, haar of hun zegje te doen aan "Speaker of the house", onze voorzitter Geertje Dam. Om bij haar te komen moest men eerst volledig in kerststijl door een sneeuwkanon. Sommige leden deden de ramen net iets te vroeg open en lieten zich daarmee overvallen door een deels witte kerst..

Eenmaal van deze sneeuwsensatie bekomen was het aan Geertje om als voorzitter EN presentatrice van de avond de leden persoonlijk en in stijl te verwelkomen, om ze daarna te vragen wat hun kerst- en eindejaar boodschap was. Iedereen sprak warme woorden, kerstspreuken en wensen uit om vervolgens door te rijden naar de laatste halte van de straat waar men werd opgevangen door de overige en altijd enthousiaste bestuursleden Xander Heyden, Gijs Vermeer, Peter van der Linde en Jan Anne Bouma.

Hier gingen alle leden symbolisch "door het vuur", waarna ze een kerstpakket in hun kofferbak kregen. Deze "Drentse Kerst Schat", was zoals altijd weer rijkelijk gevuld met Levi's lokale streekproducten in samenwerking met Jan Anne Bouma. Jan Anne die naar eigen zeggen de flessen wijn en champagne persoonlijk uitgezocht voor de leden.

Na deze laatste halte en een prachtig Kerst Pakket in de kofferbak, werd een iedereen vrolijk uitgezwaaid namens de CCA.

Marion Arends van LM advocaten, zich normaal bezig houdend met arbeids- en sociaal recht, startte in ‘pole position’ deze avond en komt als eerste CCA lid RECHT op Geertje af..

Marco Dijsselhof van Trip Advocaten & Notarissen is de voorloper van Voorzitter “Knipper even met je lichten als je me hoort” Geertje Dam. Hij nam van de gelegenheid gebruik om haar en de voltallige CCA een groot compliment te maken met deze Kerst Drive Thru en haar bevlogen voorzitterschap. Ondanks de nieuwe maatregelen die inmiddels waren uitgelekt, vond hij dit event een groot lichtpunt. Die noteren we Marco!

 • Jeroen Sprangers

  Jeroen Sprangers van Rein Advocaten heeft een duidelijke boodschap, “Denk aan goed Naoberschap met elkaar”. Waarvan akte Jeroen!

 • Nico Jan Hemel

  Nico Jan Hemel van Het Geheime Wapen was met partner en de kids gekomen. Dat vonden zij gezellig en wij vooral ontwapenend.

 • Diana Gorter

  Diana Gorter van Werkplein Drentsche Aa verheugt zich samen met haar vriendin Sonja alvast op het evenement van 18 januari met Annemarie van Gaal, zodat ze hun beste kledij en vooral schoeisel weer aan kunnen trekken. Zijn dat de stoute schoenen dames?

 • Annemieke Plomp

  Annemieke Plomp van AP-Interieurarchitect vertelde dat zij en haar gezin Corona hebben gehad waarbij haar man een herseninfarct kreeg. Hij kan het gelukkig navertellen want hij zat naast haar in de auto en vertelde er zelf over. In 3 weken tijd was hij 12 kilo afgevallen. Het is ook goed om dit soort verhalen te horen en daarbij letterlijk even stil te staan. Respect en moedig om dit met ons te delen.

 • Jack Daverschot

  Jack Daverschot van Daverschot Notarissen bracht een daverend compliment als oudste lid van de CCA. Hij liet optekenen dat het erg goed georganiseerd was, en hij kan het weten!

  Copyright © 2020 Commerciële Club Assen. Alle rechten voorbehouden | Sitemap
  Realisatie door Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau