• CCA diner met Henk Westbroek bij Ponderosa 31 mei

    CCA diner met Henk Westbroek bij Ponderosa 31 mei

    “Henk Westbroek wie kent hem niet"

Henk Westbroek, wie kent hem niet?

Henk Westbroek, Nederlands radio- en muziekicoon van met name de jaren tachtig en negentig was de eerste zomergast van de CCA bij het evenement voor leden bij Ponderosa. En dat viel qua weer, sfeer en opkomst helemaal goed deze avond!

Eindelijk konden we het door laten gaan, nadat we het al een keer uit hebben moeten stellen.

Tot ons grote genoegen kwam Henk op zijn dooie Utregse gemakkie al om 16.00 uur aanzetten en zetelde zich prinsheerlijk op het zonneterras van de Ponderosa. Geen sterallures dus. Gewoon alvast zitten en genieten van het weer, een drankje en luchtig gesprek met ons bestuur en de eerste leden.

Een uurtje later zou hij ruim het woord nemen over zijn tijd in de muziek, op de radio en de politiek.

Ponderosa, een heerlijke plek om te zitten!

Het midgetgolfgedeelte van Ponderosa hebben we even links laten liggen. We gaan immers binnenkort op 14 juni voor het echte werk op de Drentsche Golf & Country Club, bij ons volgende buitenevenement. Sla je een balletje mee?

Aan Karin weer de schone taak om onze leden op te vangen en door te verwijzen naar de binnentuin.

Dat kan je wel aan Karin overlaten, die weet doorgaans precies welke kleur road je moet bewandelen..

Wat een weelde op deze manier! Met zijn allen weer heerlijk op het terras. Zo zien we elkaar weer eens onder zomerse omstandigheden, in dit geval samen met de voorman van Het Goede Doel.

Hier zitten Sonja Dijkstra, Diana Gorter en Hanneke Bruggeman lekker te genieten en wachten wat er komen gaat.

Signeersessie met een fan van het eerste uur

Harry Tupan, directeur van het Drents Museum, toonde zich een ware fan van het eerste uur. Hij had een oude LP van Het Goede Doel meegenomen om er eindelijk, na 40 jaar, eens een krabbel door Henk op te laten zetten..

Komt deze LP nu in het museum Harry?

1 roker binnen de CCA

Henk zat eigenlijk al sinds 16.00 uur naar een sigaret te snakken.. Hij vertelde dat het een slechte gewoonte van hem was dat hij elke dag 1 sigaret rookte. Hij had gedacht en gehoopt dat hij binnen de CCA wel een aantal rokers zou treffen. Niks bleek minder waar! De CCA blijkt een hele gezonde club te zijn, met slechts 1 roker in de gelederen..

Toen iedereen er was, met in totaal ruim 50 leden sterk, was het uiteindelijk onze Freddy Reugenbrink van DSV die Henk uit zijn lijden verloste en hem van zijn podiumvrees afhielp met een zeer welkome sigaret.. Na een paar flinke hijsen hees Henk zich op en nam hij plaats op het spreekgestoelte, waar hij met moeite en met behulp van Peter en Geertje uiteindelijk wel van af kwam, voor het lekkere eten..

Bedankt nog Freddy! Je hebt onze avond gered..

Henk komt nooit van Sinterklaas af..

Of hij het nou leuk vindt of niet, Henk Westbroek staat in ons collectieve geheugen als het om dit liedje gaat. Tegen wil en dank, maar dat hoort en nou eenmaal bij zoals hij zelf zei.

En om dat nog maar eens te bekrachtigen, gaf Hans hem een bijzonder beeldje van Sinterklaas, dat hij speciaal voor deze gelegenheid had meegenomen voor Henk als cadeau namens de Asser Sinterklaas Vereniging waar hij al 30 jaar lid van was. Toch wel bijzonder. We hopen dat het beeldje heelhuids de schoorsteenmantel bereikt heeft in Utrecht Hans!

Verhalen uit de oude doos

Henk heeft eigenlijk maar 1 vraag per half uur nodig 😉. Op elke vraag heeft hij namelijk wel 20 antwoorden met diverse vertakkingen. Of het nou over zijn eigen muziekperiode ging, of over de bedreigingen rondom Sinterklaas, zijn tijd op de radio en kennis van ‘muziekpluggers’, of zijn tijd in en visie op (lokale) politiek. Henk kan uren praten als het moet. En daarom is het ook zo’n leuke bevlogen spreker. En alles op zijn rustige eigen herkenbare toon en manier.. “En euuhhh..”

Asser deals aan de terrastafel!

Op deze foto wordt er ook nog een deal gesloten zo te zien. Wat gaan Jack Wieringa en Bart Grezel voor elkaar betekenen? Wil Bart zijn schildersbedrijf nog beter in de markt zetten middels mooie nieuwe WoW! prints of mailopdrachten? Of wil Jack zijn kozijnen van een nieuw fris kleurtje voor de zomer voorzien misschien? Wie het weet mag het zingen!

Nog een toegift..

Geertje Dam sloot het spreekgedeelte van Henk af door hem het boek van Assen te overhandigen, en een doos met Levi’s lokale lekkernijen..

Heeft Henk ook eindelijk een keer een ander groot boek ipv die van Sinter….  🤐.

En daarna deed Henk zich tegoed aan de Roemeense specialiteiten van het huis.

Nieuwe leden stellen zich voor

Geertje gaf onze nieuwe leden nog een podium om zichzelf te introduceren. Dat we ondanks deze coronaperiode nog elke keer nieuwe leden kunnen verwelkomen, zijn we erg blij mee! 

Hans de Wiligen kreeg nog even het woord om de volgende editie van 'Drentse onderneming van het jaar' aan te kondigen. Dus mocht je nog een collega hiervoor willen aanmelden dan kan dat via Hans.

v.l.n.r. Mirjam Marnelle den Boggende van Zorggroep Perspectief, Stefan Zevenberg van voorheen Newcomm IT nu Infradax, onze voorzitter Geertje Dam en Marc Terveer van TCS.

Hans de Willigen kondigt de volgende editie aan van 'Drentse onderneming van het jaar'

Copyright © 2020 Commerciële Club Assen. Alle rechten voorbehouden | Sitemap
Realisatie door Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau