• CCA bijeenkomst met Mark Koster bij Hotel de Jonge 4 oktober

  CCA bijeenkomst met Mark Koster bij Hotel de Jonge 4 oktober

  “Oud-Assenaar doet een boekje open”

Afgelopen maandag 4 oktober waren we te gast bij Hotel de Jonge waar we een Assenaar ontvingen die zijn roots nog niet vergeten is.
We hadden Mark Koster als spreker ingehuurd en dat pakte erg leuk uit!
We kennen Mark natuurlijk als gedegen onderzoeksjournalist in met name de financiële wereld. Er gaat bijna geen week voorbij dat we hem niet op de tv en in de krant zien of op de radio horen. Mark is ook bekend van zijn aanwezigheid op en kennis van social media, waar hij Twitter als zijn belangrijkste nieuwsbron en spreekbuis gebruikt. 
Het zal niemand verbazen dat Mark inmiddels ook een grote kennis heeft van Crypto-currency, hij heeft daar ook al een boek over geschreven.
Je kon aan Mark goed merken dat hij hier vandaan kwam door zijn ontspannen houding en manier van doen. Het was eigenlijk alsof hij al jaren lid was van de CCA.

Wat veel van onze leden niet wisten is dat Mark dus een Assenaar is en nog met onze voorzitter Geertje op het Nassau College heeft gezeten in de jaren 80. Dat kwam in haar introductiepraatje dan ook vrij snel aan de orde. De 2 zijn goede bekenden van elkaar.

We waren hier getuige van wat schoolplein herinneringen en scherpe anekdotes van deze 2 Assenaren waarvan enkele de zaal niet mochten verlaten 😉. Mark nam geen blad voor de mond als het om zijn Assense schooljeugd ging en had de lachers al snel op zijn hand.

Feit is dat ze elkaar nog goed kennen van die tijd en dat ze er met veel plezier aan terug denken.

De verschillende onderdelen uit zijn lezing werden door hem zelf muzikaal ingeleid met muziek die voor hem onlosmakelijk verbonden was aan een bepaalde beleving. Dit waren vooral discohits van de tijd dat Parkzicht Assen nog bestond.. Onze huis-DJ moest hiervoor even in het hit-archief..

Het verhaal van Mark over de familie de Mol intrigeerde menig CCA’er dusdanig dat ze na afloop in de rij stonden om HET mediaboek van 2021 bij hem te kopen.

Bart Grezel en zijn vrouw wachtten hier netjes totdat Priscilla van Enjoy bedrijfskleding haar gesigneerde boek in ontvangst neemt. Hoe dik zit jij nog in je schilderskleding eigenlijk Bart?

Eettip: De grote hamburgers uit eigen keuken waren werkelijk REUZE lekker. Als Mark ook culinair recensist was geweest dan zou deze burger een ster opleveren denken we.

 

Tot de volgende keer
We hadden Jan en Jetske van CJ2 Data- en hostingbedrijf uit Groningen bij ons op bezoek als introducee. Leuk dat jullie er waren deze avond! Houden jullie de volgende data voor onze evenementen even in de gaten? Wij hosten namelijk gauw weer leuke NETWERKborrels.. 

Ook Robin de Jonge, een van de gelijkende tweeling van de Marketingtwins was aanwezig. Hoewel we nooit zullen weten of het toch niet Martijn was... 
De introduce van Willy Middel, Ruben de Velde Harsenhorst van Broekhuis,was meteen zo enthousiast dat hij lid is geworden! Kijk daar doen we het voor.

Zondag 17 oktober doen we een stadsloop in Assen. Wie loopt er mee met de leukste netwerkclub van Assen en omstreken? 

We zijn zeer goed ontvangen door het team van Hotel de Jonge waar alles weer tot in de (ossehaas)puntjes geregeld was. Erg leuk om op een plek als deze zoiets te organiseren. Lekker een biertje drinken aan de vertrouwde bar in de oude Beefeater. Luisteren naar Mark in de zaal waar vroeger de draaibar van Het Cafe was. Buiten een hamburger eten waar we vroeger stonden te roken of naar onze fiets waggelden.. Nostalgie alom deze avond!

Het resultaat van 8 jaar onderzoek

Waar Mark ook een boek over heeft geschreven is de familie de Mol. Dit onthullende boekwerk is net uit en was de hoofdreden dat hij bij ons kwam spreken. Aan dit familie epos heeft hij maar liefst 8 jaar gewerkt en in die tijd heeft hij zich ook minstens 8 keer afgevraagd of hij er wel mee door moest gaan.

Daar waar hij in het begin een goede band onderhield met John de Mol, kwam hij later achter zowel de harde zakelijke als persoonlijke nukken van de ‘Chef entertainment’ van ons land. Toen duidelijk werd hoe onthullend Mark wilde zijn, werd hij steeds vaker tegengewerkt en beleefde hij menig discussie, woordenwisseling of ruzie met de Capo van Talpa Network waar de pakjes sigaretten soms over de vergadertafel werden gesmeten uit pure woede.

En ondanks een dreigende juridische strijd die boven dit boek hing vond hij telkens weer de moed en rust om met zijn Drentse doorzettingsvermogen verder te gaan. En dat is maar goed ook.

Assen heeft op een moment overigens een belangrijke invloed gehad op een groot stuk vermogen van meneer de Mol. Welke? Koop het boek..

Dan kan je ook zelf bepalen of het imperium in deze tijden van internetmedia nog een lange toekomst beschoren is, of dat het een soort V&D van het medialandschap gaat worden..

Jan-Anne en Xander hebben ook een boek gekocht en poseren met de Asser auteur.

 

 • Sonja Dijkstra

  Sonja Dijkstra (Drenthe College) heeft dit keer een collega als introducee meegenomen uit de lerarenkamer. Dit onderwijstalent en mogelijk toekomstig CCA’er vertelde de dames hier wat zijn favoriete Talpa programma is. Diana Gorter van WPDA vertelde hem daarna over haar (inparkeer)ervaring met elektrische auto’s..

 • Rogier Werkhoven

  Rogier Werkhoven doet hier de maandcijfers zakelijke lease van Autogroep Century uit de doeken. Deze is weer gegroeid na ons bezoek hier twee weken geleden zo te zien! Zijn er al mensen overgestapt op elektrisch rijden?

 • Wolter Lalkens

  Wolter (Welkom) Lalkens is helemaal in zijn hum aan de bar van de oude Beef. Stond je hier vroeger ook zo Wolter? Je was toen al een entrepreneur zeker? Kor IJszenga van Koninklijke Van Gorcum uitgevers Assen denkt er het zijne van. Of was je een beetje chagrijnig dat jullie het boek van Mark niet uitgeven Kor? 😉

  Dat kunnen we ons voorstellen! Al een dealtje met Mark gemaakt voor zijn volgende boek?

 • Rob Riper

  Het lijkt er op dat Rob van Hotel de Jonge hier de nieuwe locatie van Newz Marketing Media aanwijst in een prachtig pand aan de Kloosterstraat schuin tegenover het Drents Museum. Was het tijd voor iets newz Jan-Peter? En zit er niet een leuke achtertuin voor een CCA feestje achter dit pand?

  Rob, bedankt voor alle goede “de Jonge service” en graag tot de volgende keer.

  Copyright © 2020 Commerciële Club Assen. Alle rechten voorbehouden | Sitemap
  Realisatie door Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau