• CCA 60 jarig jubileum in Drents Museum

  CCA 60 jarig jubileum in Drents Museum

  “Swingen op Berget Lewis op een prachtige locatie”

Op donderdagavond 10 maart was het dan eindelijk zover. Na 2 jaar lang wachten konden we ons 60 jarige jubileum vieren met de CCA! Officieel zou dat in februari 2020 zijn geweest, maar de Coronacrisis heeft al die tijd roet in het eten gegooid. Inmiddels bestaan we al weer 62 jaar, time flies..

Maar het was een geslaagd feestje zoals iedereen op de foto’s kan zien. Ons gala zat helemaal vol met sprekers, eten, drinken, gevarieerde muziek en onze hoofdact soulzangeres Berget Lewis die de voetjes van de vloer kreeg op de plavuizen van brasserie Pingo!

Een historische ontvangst
Leden en partners werden feestelijk en in stijl ontvangen in één van de zalen van het museum. Hier kreeg iedereen een glas champagne en een amuse, en konden ze elkaar begroeten aan het begin van de gala-avond. Het was voor velen even wennen om weer in zulke aantallen dicht bij elkaar te staan.

‘ Lachen is het waardevolste en tragedies zijn het belachelijkste aspect van “de mens”. ‘(Frida Kahlo)

Welkom op ons 60 jarige gala!
Voorzitter Geertje heette iedereen van harte welkom. Ze benoemde de rijke geschiedenis van de CCA en begeleidde deze met diverse leuke historische weetjes om een tijdgeest te creëren over het lange bestaan van de club. Hier zaten erg leuke feiten en momenten in die ons deden lachen in alle gradaties; van glimlach tot bulderlach, deze presentatie maakte de zaal lekker los. En uiteraard hielpen de champagne en de lekkere wijnen hier ook een handje mee..

We weten in elk geval dat Peter (DNK) een liefhebber en kenner is van een lekkere witte wijn. Hij nam regelmatig de proef op de sommelier! 😉

Unieke locatie
We hielden ons jubileum op een hele mooie en bijzondere plek die zich hier prachtig voor leende. We waren te gast in het Drents Museum waar we een avondvullend programma hadden in de zalen die ons erelid Harry Tupan (Directeur Drents Museum) ter beschikking had gesteld.

Een interview met Harry door Ger(regelt) hebben we onlangs geplaatst op onze website en social media kanalen. Harry mocht toen net weer open en gaf ook al aan erg naar deze gala-avond uit te kijken. Bedankt nogmaals Harry voor de goede organisatie en gastvrijheid deze avond. Memorabel!

Meer dan 20 jaar lid
De CCA bestaat (ruim) 60 jaar, dus het is niet zo gek dat we maar liefst 26 trouwe leden hebben die al langer dan 20 jaar lid zijn van onze mooie club. En het werd dus ook tijd om deze leden eens naar voren te halen en te bedanken. Leden die in deze categorie zaten en aanwezig waren kregen van ons een bloemetje uitgereikt. En voor diegenen die niet konden komen lieten we deze thuisbezorgen uiteraard. We kregen de dagen er na allemaal bedankmailtjes van leden die dit bloemstuk thuis in ontvangst hadden genomen; “Bedankt voor die bloooemen”. Chapeau!

The Great Borrelnootjes!
Het eerste deel van de avond in de ‘eetzaal’ werd muzikaal begeleid door een markant muziekduo, The Great Borrelnootjes. Beide heren brachten licht versterkte akoestische noten tijdens het feest met zang, gitaar en contrabas. Al spelend en zingend brachten ze de sfeer op gang met herkenbare nummers van toen en nu.

Smaakvol diner
Aan chique mooi gedekte grote ronde tafels werd een fantastisch en zeer smaakvol diner geserveerd aan de leden en hun partners. De keuken van het Drents Museum is werkelijk voortreffelijk en we kregen het ene na het andere unieke gerecht voorgeschoteld. Ons culinaire petje af voor het personeel van Pingo! Dit waren gerechten die de meeste leden niet vaak voorgezet hebben gekregen. Zijn ze al langs geweest voor een Michelin ster Harry? Bij deze dragen we jullie voor! Tot in de Pingopuntjes verzorgd..

CCA & SAX
Na de praatjes en het eten was het dan eindelijk tijd voor het dansgedeelte in brasserie Pingo.

De voetjes van de vloer en dansen op de muziek van DJ Timmid, Stanley on Sax & Marwijn on Percussie. Dit trio had de stemming er wederom vrij vlot in dus het duurde ook niet erg lang of de leden lieten zich zien op de dansvloer. En sommigen kwamen daar ook niet meer vanaf!  😊

Zangeres Berget Lewis stak de zaal aan..
Nadat het muziektrio de leden en hun partners warm hadden gemaakt trad soulzangeres Berget Lewis voor ons op. En zij bracht nog meer mensen op de dansvloer. Met een dijk van een stem en heerlijke swingende soulmuziek bracht ze de ultieme soulsfeer in het Drents Museum.

En het leuke en aanstekelijke aan Berget is dat ze zelf lekker mee swingt. Yeah!

De CCA heeft Soul! (With a capital S)..
Let’s dance! Hier het bewijs dat de CCA leden best graag een feestje willen vieren. Dit feest ging door tot middernacht en dat was voor de meesten al weer even geleden.

Eten, drinken, praten, netwerken EN dansen. Het maakte de avond compleet en sloot een vervelende periode van 2 jaar niks kunnen doen wat ons betreft af.

Bedankt voor je enthousiasme Berget! Leuk je te hebben.

Afsluitend...

In verband met de maatregelen moesten we het gala elke keer uitstellen, tot afgelopen week toen we dan eindelijk de rode loper uit konden rollen voor de CCA leden die konden komen met hun partner. En ook nu bleef Corona helaas met roet strooien voor zo’n 30 leden die zich hadden opgegeven en alsnog positief testten.

We hebben een erg gezellige avond gehad waar we met plezier op terugkijken, en dat in het mooiste en meest bijzondere gebouw van Assen. De CCA is een unieke club met unieke leden op een unieke locatie deze avond!

Ga er graag in grote getale weer heen want ze hebben qua bezoekersaantallen wat in te halen zoals we weten. En het Drents Museum is voor de omzet van de rest van de binnenstad en regio ook onmisbaar dankzij deze zelfde bezoekers die een bezoek aan het museum combineren met een rondje in het centrum van Assen of elders in Drenthe.

Dus kom, bezoek en geniet. Beleef de historie en de prachtige expositie over (nu nog) Frida Kahlo, of hun nieuwe expositie in de nabije toekomst. 

Kom je de volgende keer ook op ons event? We hebben het hele jaar door om de maand ongeveer een bezigheid met uitzondering van de zomerstop. Check onze agenda op de site en meld je aan! Je kan ook mee als introducee de eerste keer.

Volg ons op LinkedIn, Facebook en Instagram:

https://www.linkedin.com/company/commercieleclubassen/

https://www.facebook.com/Commercieleclubassen

https://www.instagram.com/cca_assen/

Met vriendelijke galagroeten,

CCA (Commerciële Club Assen)

Geertje en Harry willen nog even zeggen; “Geef je op als lid bij de CCA en kom de volgende keer ook op een feestje!”

 • We waren zeer content met onze eigen CCA DJ-booth deze avond. Het gaf onze club gelijk een Saxy uitstraling!

 • Ja Levi, de ECHTE Drentse Schatten liggen natuurlijk in het Drents Museum!

 • Peter was ooit zelf actief muzikant. Hij zong in een bandje in Groningen en kent veel muzikanten van deze tijd. Zou hij hier met een open sollicitatie bezig zijn als 3e Borrelnoot van de band? Peter heeft genoeg noten op zang in elk geval.. 😉

 • Is zij jouw persoonlijke Drentse Schat Levi?

 • Robin de Haan was de vorige keer onze host bij de Bonte Wever en kon nu zelf genieten van een feestje. Ze had een leuke jonge collega meegenomen, door wie de gemiddelde leeftijd lekker naar beneden dook.. Rogier stond mogelijk niet zomaar bij ze aan tafel. Hebben ze samen misschien de fundering gelegd voor meer (JP) Activiteiten in de Bonte Wever?

  Copyright © 2020 Commerciële Club Assen. Alle rechten voorbehouden | Sitemap
  Realisatie door Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau