• Hans Nijland bij Liff op 11 april

    Hans Nijland bij Liff op 11 april

    Hans Nijland, nog lang niet buitenspel.."

Avondje Liff in Assen

Restaurant Grand-Café Liff was de locatie waar we deze CCA ledenavond hielden. Het weer was mooi, de zaak was goed gevuld en we hebben er een hele prettige avond gehad op een van de mooiste plekken in ons centrum. Bij Liff kan je altijd rekenen op goede service. Sandra loopt zelf ook mee in de bediening en weet een ieder in een oogwenk te bedienen samen met haar personeel. Food & drinks, zoals we dat inmiddels van ze gewend zijn. Op en top!

De aftrap; Nieuwe leden en Barry Atsma
Geertje geeft als ‘stadionspeaker’ het startsein van de avond. Na haar opening stelt ze eerst een aantal nieuwe leden voor. Hier richt Gerja Eding zich tot de zaal. Gerja is office manager bij Infradax. Partner in Top IT oplossingen. We hebben nooit genoeg IT bedrijven in ons midden Gerja. Dat is ook goed voor de toekomst van de CCA! Andere nieuwe leden zijn Peter Boeijing van Possible BV, opleidingen en training.

Geertje blikte ook alvast vooruit op de aanstaande ledenlunch op 11 mei met Barry Atsma. Deze naam deed menig CCA vrouw een kreetje van lichte opwinding slaken, en ook bij Geertje kwam er een fonkeling in haar ogen bij het aankondigen van dit vooruitzicht.. Barry dus dames.. We hoeven vast niet bang te zijn dat we een te kort aan vrouwelijke deelnemers hebben deze lunch. Lekker hapje!

 

Boksen voor een goed doel..
Ook werd onze Peter nog even genoemd. Hij is al wekenlang aan het trainen met 20 andere ‘promiDrenten’ om te gaan boksen tegen een andere ‘promiDrent’, Ronald Obbes van Grandcafe Restaurant ’t Wapen. Dat belooft wat! Een soort overburen gevecht. Clash of the Titans! 😊

Sandra, Peter en Ronald boksen alle 3 als CCA leden in een boksgala. Op zaterdag 14 mei staan ze tegenover elkaar in de boksring. Het gala is een idee van Stichting EV@, die geld wil inzamelen voor onderzoek naar de ziekte Ewingsarcoom. Nobel en bewonderingswaardig alle 3! Veel respect!

Hans Nijland, nog lang niet buitenspel..
Vanavond hadden we wederom een echte Groninger als hoofdgast van de avond. Niemand minder dan Hans Nijland was onze spreker in Restaurant Grand-Café Liff. Hans kennen we als sympathieke oud algemeen directeur van FC Groningen. Een functie die hij maar liefst 23 jaar heeft bekleed. Een recordperiode, waarin menig recordtransfer tot stand kwam en die niemand volgens Hans (en ons) nog zal overtreffen. Als geen ander onderstreepte Hans het belang van netwerken en relaties in het werkveld. Dat is ook de reden dat we hem wilden als CCA. Een perfecte MATCH! 😊

Het werd een topavond met allerlei anekdotes over de club, de vele mooie transfers en de reisjes die daar aan verbonden waren. We konden hier allemaal zakelijk wat van leren, daarover later meer!

Topspreker; bescheidenheid en boerenbluf als businessmodel
Onze voorzitter Geertje kondigde Hans aan als TOPspreker. Zelf was hij meer bescheiden en ont-nuchterde die titel al snel in de eerste minuut van de wedstrijd, zijn praatje. Maar we staan daar als CCA nog steeds achter Hans! Je hebt de leden boven in de Liff meer dan een uur kunnen boeien, tot diep in blessuretijd, met je passie voor handel drijven en voetbal. En in het midden van onze CCA is het juist deze bescheiden Grunniger houding die ons zo aanspreekt. Het zorgt voor topdeals, leuke verhalen en uiteraard de verkoop van zijn boek “Boerenbluf” waarvan hij er zeker 2 dozijn van verkocht deze avond.

Hans Nijland; bevlogen ex directeur van FC Groningen
Hans is een makkelijke proater. Hij doet alles uit het hoofd en heeft de volgorde zo scherp als de meeste deals die hij gemaakt heeft, of als een pass van Arjen Robben.

In onvervalst Gronings accent sprak hij ruim een uur tot ons deze avond, misschien zelfs wel 90 minuten.. Met een tomeloos enthousiasme en boerennuchterheid weet Hans de aanwezige leden van de eerste tot de laatste minuut te boeien en binden. Dat is een gave..

Nou heeft Hans natuurlijk ook wel wat meegemaakt in zijn 23 jaar bij de FC. Hij heeft een haast onuitputtelijke bron van verhalen en avonturen die hij in zijn tijd als commerciële man, en eindverantwoordelijke meegemaakt heeft. Erg leuk en onderhoudend!

Deals aan de keukentafel; “Het gaat er niet om wat het kost, maar wat het oplevert!”
Dit is zijn credo, en die sprak hij deze avond een aantal keren uit. En met deze stelling heeft hij in zijn tijd bij Grunn fantastische successen geboekt. Daar waar veel mensen en ondernemers zich nog wel eens af laten schrikken door hoge aankoopbedragen, wist Hans met zijn commerciële kennis dit vaak snel te relativeren omdat hij vaak de potentie van een deal al zag. Uiteraard besliste hij dit nooit alleen, hij heeft altijd een aantal goede adviseurs en scouts om zich heen gehad.

En wat we ook leuk vonden aan zijn verhaal is dat deals heel vaak bij hem thuis aan de keukentafel werden beklonken. Gewoon in huiselijke sfeer met een biertje er bij, ongedwongen, terwijl zijn vrouw zorgde voor het eten. Leuk om te lezen dat voor veel deals de keukentafel DE plek was waar het tot stand kwam, ipv een kille vergaderruimte zonder sfeer en persoonlijkheid.

Een gemengd publiek..
Zitten of staan. Hier bevond zich de rest van het publiek deze avond, aan de zijlijn boven in Liff. Hans was bewegelijk genoeg om alle zijden van de zaal te bedienen met veel enthousiasme.Vincent Soplantila van VS Optiek kon het goed zien vanuit deze hoek.

Gijs luisterde met veel financiële pret en liet zich een beetje uitlokken door Hans waardoor we weten dat hij zich voor €220.000 uit zou laten kopen bij de Rabobank Assen. Weet je het zeker Gijs?

Leonie Mensen (JCCA) van IT Lions heeft een leuk panterprint hoesje op haar telefoon. Hier maakt ze waarschijnlijk net een foto voor een post op haar LinkedIn.
Op de achtergrond zijn Peter, Stefan en Gerja aandachtig aan het luisteren..

 

Ons beloftenteam..
Dit zijn niet de spelersvrouwen, maar een aantal dames van ons eigen commerciële beloftenteam, de JCCA. Silvana van Keulen (Nassau College) en Martine Plaat (Mooii wonen). Deze bestuursleden van de JCCA zijn automatisch lid van de CCA en komen als zodanig op vrijwel al onze meetings. Op deze manier halen we de banden tussen beide teams aan.  Ze worden geflankeerd door Monique Huizinga van Niquell, Karin Wassen, Xander Heyden en Pieter Boeijing, die vanachter het doel naar Hans keken.. 😉

Boerenbluf op de transfermarkt
Eerst wilde Hans het niet. Maar toen schrijver Tom Knipping met een goed voorstel kwam en hem overtuigde van het nut en belang van het biograferen van zijn belevenissen, ging hij overstag. Het boek ‘Boerenbluf op de transfermarkt’ is een ontzettend leuk tijdsdocument geworden met inside verhalen van Hans over zijn roemruchte tijd bij de FC. Alles wat hij beleefd heeft is vastgelegd en het leest lekker weg. Erg leuk om een kijkje achter de groen witte trots te krijgen. Hans had er 2 dozijn mee en die zijn allemaal verkocht! Hij schreef een leuk verhaaltje of een boodschap in het boek.

Stefan Zevenberg wordt welkom geheten door Karin Wassen. Stefan lijkt geen event van ons over te willen slaan. Een echte netwerker.. Dat kan ook niet anders want netwerken zijn ook zijn werk..
Voor Monique was het al weer even geleden dat ze er was en we zijn blij dat deze handige ‘Coronacrisis-onderneemster’ in digitale vergader- en ontmoetingsruimtes er weer eens was.

 

Arjen Zuidema en Silvana van Keulen van de JCCA met elkaar in gesprek met Xander, ooit zelf lid van de JCCA, wat volgens hun gestelde leeftijdsgrens van 45 nog steeds kan! 😊

Joke Hoekman in gesprek met Albert Spanjer van TCA Telecom & IT Assen.

Gaat Albert uitzendkrachten inhuren voor zijn bedrijf? We denken dat het goed gaat met MF Uitzendbureau want de introduce die Joke bij zich heeft zien we al voor de 2e keer. Dat is ook een goed teken voor ons, dan hebben we leuke events. Volgende keer maak je haar ook lid Joke he?

Waar moesten Rogier en Monique zo over lachen? Was het misschien vanwege het feit dat Rogier in Monique haar afwezigheid al weer een paar keer van baan was gewisseld? 😉

Gerja Eding in gesprek met Claas (met een C) Frankena. We begrijpen dat die 2 elkaar vinden op gespreksgebied. Beiden zijn gericht op de toekomst. Claas vaak voor korte termijn management klussen, en Infradax meestal voor de lange termijn.

Levi heeft Rieks Hoenderken voor zijn Drentse huifkar gespannen om een Drentse schat aan Hans te overhandigen. Of was het de Groningse variant? Hans neemt hem graag in ontvangst! Met een doos boeken deze kant op, en diverse lekkernijen weer naar huus..

Van de Koemans naar Robben, van Suarez naar Tadic, via van Dijk breed naar Kostic..

In de tijd dat hij sprak kwam uiteraard de doorbraak van Arjen Robben ter sprake. Hans zag gelijk de potentie in Arjen, en wist dat zijn plafond niet bij FcG lag. Hij vertelde over de winst die ze uiteindelijk op hun oogappel maakten. Maar hij sprak ook vol vuur over de aankoop van Luis Suarez waar ze flink hun tanden in moesten zetten om hem voor een bedrag te halen die maarliefst 3x onder zijn marktwaarde lag. Luis zag zijn kansen bij de club waar talenten veel speeltijd kregen om het te laten zien. Hier is veel Zuid Amerikaans temperament aan te pas gekomen, welke elke keer is gecountered met Groninger boeren nuchterheid. Hans genoot daar van.

En ook de deal van Kostic naar Hamburger SV was eentje om in te lijsten. Hans moest de verleiding weerstaan om met een delegatie van het bestuur het nachtleven van Hamburg in te duiken. Die goede nuchtere nachtrust heeft hem ongeveer 2.000.000 opgeleverd.

Maar ook Dusan Tadic en Virgil van Dijk kwam aan de orde. Toen ze van Dijk aan Celtic doorverkochten voor een bedrag die hun 2.000.000 euro tegenviel, deden ze iets wat nog geen club eerder had gedaan. Ze bedongen een doorverkooppercentage aan Celtic, en OOK nog eens een doorverkoop percentage aan de club waaraan Celtic hem later verkocht (Southhampton) als zij hem door verkochten. En dat deden ze twee jaar later. Deze club werd… LIVERPOOL.

Wat dat op heeft geleverd? Een dikke 20 miljoen.. Want we weten allemaal hoe goed Virgil terecht is gekomen. Dat is handig zaken doen. Wat een rendement! 

De skyboxen en business-seats..
Met een fantastisch uitzicht en lekker eten op tafel hadden deze mensen een mooi uitzicht op het speelveld van de avond. Ze vermaakten zich prima met de verhalen van Hans! Goeie plekken..

Live sprekers in de Liff. Love it!

Copyright © 2020 Commerciële Club Assen. Alle rechten voorbehouden | Sitemap
Realisatie door Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau