• Algemene Ledenvergadering TT Instituut

    Algemene Ledenvergadering TT Instituut

    “De CCA op pole position voor het nieuwe jaar na de ALV”

De CCA op pole positon in het DC TT Instituut

De introductie voorafgaande aan de ALV is van Dick Huisman, opleidingsmanager van het TT Instituut. Onderdeel van het Drenthe College en werkgever van ons nieuwe bestuurslid Sonja Dijkstra.

Top Technici Instituut

Het TT of Top Technici Instituut. De opleiding voor monteurs voor motor en auto. De kreet TT komt niet alleen van het gelijknamige circuit in de achtertuin van deze opleiding maar ook van Top Technici. En is bedacht dat als je topmonteur wilt worden en ook in de racewereld wilt komen dan zit je hier goed. Haal meer uit jezelf is het idee; uitdaging.

"Er zijn jongens die hier komen studeren om in een raceteam te komen en dat lukt". Omdat de student dat wil en omdat het TT Instituut een groot netwerk heeft. Haal het hoogst bereikbare uit jezelf ongeacht het niveau MBO 2, 3, of 4. Inzet en aanleg telt hier net zo zwaar.

Het TT Instituut heeft een samenwerking met ondernemers zoals Ten Kate Racing voor de motorsport. Ze doen mee aan de Skills Heroes, de vak wedstrijden voor MBO. Importeur PON zit daar achter met mooie auto’s en die recruiten daar ook monteurs. Zo racen ze ook met waterstof rc auto’s (Horizon) en organiseerden ze al 2x het NL Kampioenschap en vorig jaar het wereldkampioenschap.

Ook kunnen studenten opteren voor de rally auto voor de Marokko desert challenge. Een eigen docent met racelicentie is de aanstichter hiervan. In samenwerking met MP Motorsports uit Rotterdam kun je met de formule 2 en 3 wel 9 maanden reizen langs de circuits in Europa voor 2 a 3 studenten per jaar.

Ondernemers en sponsoren

Daarom kiezen studenten voor ons, naast het racen op het TT circuit zelf. Geinteresseerd? Of eens mee met een challenge? Ze zoeken nog ondernemers en sponsoren.

Zelfs het gebouw van het TT Instituut is geheel in race stijl opgetrokken en de herkenbare rode Drenthe College kleur. 

Dick Huisman is wel gewend om voor de klas te staan. Ons scheidend bestuurslid Gijs Vermeer moet er nog even aan wennen.

We waanden ons weer even op school en werden meteen baldadig in afwwachting van 'de meester'  of meneer zoals dit tegenwoordig gebruikelijk is. 

Het leslokaal zat vol met aandachtig luisterende leden, wellicht ook het effect van de setting waar we waren? Of waren het toch de te bespreken onderwerpen van de ALV die ervoor zorgden dat er veel interactie uit 'de klas' kwam?

Na afloop van de ALV was er een stamppotbuffet maar dat was Berthold zo weer vergeten toen hij mee ging op de rondleiding. De motoren trokken niet alleen zijn aandacht maar ook Auke lijkt zich op een ritje te verheugen.

Vooral de auto voor de Marokko Desert Challenge sprak de leden tot de verbeelding. Het is toch een meer bereikbaar alternatief voor de Dakar. Dus Kor, ze zoeken nog ondernemers en sponsoren. Zie je jezelf al in de woenstijn van Marokko?

Je ziet Christian Post hier de risico analyse maken van de Marokko Desert Challenge. Wat is de uitkomst Chrisitan? Doe je mee dit jaar? 

Zo'n beetje alles op wielen en met een motor kom je hier tegen. Vivian denkt er het hare van terwijl Auke helemaal enthousiast wordt.

Het TT Instituut heeft 2 afdelingen in de grote en schone garage achter de leslokalen. 1 voor motoren en 1 voor auto's. Door de samenwerking met diverse ondernemers en raceteams blijft het voor de leerling monteurs niet alleen bij theorie en sleutelen maar kunnen ze het ook in de praktijk toepassen.

Je zou bijna vergeten dat er ook 'gewone' auto's gerepareerd worden hier. 

Bedankt Drenthe College TT Instituut voor de gastvrije ontvangst en de leuke rondleiding. 

Copyright © 2020 Commerciële Club Assen. Alle rechten voorbehouden | Sitemap
Realisatie door Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau