Gerard Gelling

KroeseWevers Belastingadviseurs B.V.

Wat doe je en welk effect heeft de crisis op jullie business?
Ik ben werkzaam als adviseur loonheffingen. Vanaf dag 1 merk je dat het perspectief van onze klanten volledig is gewijzigd naar "hoe overleef ik deze crisis". Dat heeft impact op de vraagstellingen die we krijgen, die gaat nagenoeg alleen maar daar over. Wij proberen onze klanten zo goed mogelijk door het oerwoud van steunmaatregelen heen te loodsen, waarbij de regelingen zelf van week tot week wijzigen. Dat is een zeer dynamisch speelveld.

Hoe zien jouw dagen er sinds corona uit?
Sinds half maart is bij ons het devies, werk thuis tenzij het echt niet anders kan. Van de keukentafel ben ik inmiddels naar de zolder verhuisd, waar ik een klein 'kantoor' heb ingericht. De laatste weken merk ik dat we weer meer en meer naar kantoor kunnen gaan.

Wat is je grootste zorg / uitdaging?
De grootste uitdaging is om in contact te blijven met klanten en collega's. Alle digitale hulpmiddelen daargelaten is persoonlijk contact toch het effectiefst.

Hoe ga je om met deze crisis?
Positief blijven. Het verplicht thuiswerken bespaart enorm veel reistijd. Die benut ik door meer te sporten (hardlopen en op de mountainbike). Doordat het weer de laatste maanden niet tegen zit is buiten sporten bepaald geen straf.

Wat doe je nu om deze periode zo goed mogelijk door te komen?
Door de snel wijzigende regelgeving ten aanzien van de ondersteuningsmaatregelen is er genoeg te doen. We komen wekelijks tot de conclusie dat het wettelijk kader rond de steunmaatregelen onvolkomenheden bevat waar vanuit de overheid ook niet over is nagedacht.

Heb je tips & tricks en/of leermomenten voor andere ondernemers?
Focus niet op wat nu niet kan, maar focus op wat wel kan. En zoek de samenwerking op. Overal om ons heen zien we initiatieven waarbij wordt samengewerkt, die zijn kansrijk. In de privésfeer ben ik actief bij de voetbalvereniging in het dorp. Wij hebben sinds de jeugd weer mag sporten onze sportvelden beschikbaar gesteld voor de binnensportverenigingen in ons dorp. Hierdoor kunnen er nu gymnastiek-, volleybal- en boks-trainingen worden gegeven op het voetbalveld. De crisis maakt ook creatief, benut vooral die creativiteit!


Gerard Gelling
KroeseWevers Belastingadviseurs B.V.
www.kroesewevers.nl

Copyright © 2020 Commerciële Club Assen. Alle rechten voorbehouden | Sitemap
Realisatie door Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau