Pieter Oudenaarden en Mariële de Wind

Veldsink / de Witte

Veldsink en de Witte

Assurantiebedrijf (Veldsink) de Witte bestaat dit jaar 75 jaar, en dat vonden wij als CCA een mooie reden om deze leden uit te lichten in onze vernieuwde rubriek “Leden vertellen”.
Onze reporter Ger fietste naar het markante bedrijfsverzamelgebouw op het bedrijventerrein naast A28 afslag Assen-Noord en sprak met 2 medewerkers en leden van de CCA.

Het Messchenveld; haar ruimte én architectuur..

Een ieder die regelmatig over de A28 rijdt, herkent het mooie moderne pand met vijvertuin naast het grote nog altijd leegstaande stuk Messchenveld. Bij deze dus nog even een tip aan bedrijven die zich ook willen vestigen in Assen, direct naast de A28 met elke dag de blikken van vele automobilisten op uw pand. Er is nog heel veel plek..
Ik sprak hier vandaag met Pieter Oudenaarden en Mariële de Wind en stelde ze vragen over hun bedrijf, het 75 jarige jubileum, de effecten van de Coronacrisis, hun band met Assen en uiteraard hun lidmaatschap bij de CCA.

Introductie leden

We willen graag weten wie jullie zijn?
Pieter Oudenaarden, ik ben verantwoordelijk voor de grootzakelijke klantbediening. Onze relaties binnen dit segment hebben vaak complexe issues op het gebied van risico-management en de inkoop van verzekeringsoplossingen.
Wij zijn “Placing Broker” en kunnen hierdoor rechtstreeks zwaardere danwel complexe risico’s op de assurantiebeurs onderbrengen. Deze specialisatie die de meeste kantoren niet hebben maakt ons uniek in deze regio.

Mariële de Wind, ik ben verzuimspecialist van het bedrijf en ik houd me bezig met zakelijke advisering rond verzuim en inkomen. Ziekte onder personeel is een enorme kostenpost en dit zijn forse risico’s wat specialistisch werk is. Ik breng risico’s voor een bedrijf in kaart en adviseer daarna hoe deze te beperken en te managen. Door mijn functie weet ik ook erg veel van ARBO gerelateerde zaken. Ik kan hier mijn hele week goed mee vullen!

Kennis en specialisme verzekerd!

De roots van het bedrijf, en de huidige vestiging Assen

Kunnen jullie iets vertellen over het ontstaan van de firma?
Peter Oudenaarden; De firma de Witte is opgericht vlak na de oorlog door Simon de Witte senior, in Hoogeveen. Hij is toen begonnen met het aanbieden van assurantie-pakketten voor particulieren. In de loop van de vorige eeuw ging men zich ook steeds meer op de zakelijke markt richten.
Door uitbreiding met een tweede vestiging in Assen zijn wij ons nog meer op de zakelijke dienstverlening gaan richten. Wij werken landelijk en zijn inmiddels het grootste onafhankelijke intermediair van het noorden geworden, daar zijn we trots op.

Van Veen naar Veld! Mooie ontwikkeling..

De naamsverandering, het bedrijf anno 2021

Jullie hebben een naamsverandering ondergaan, hoe ging dat?
Pieter Oudenaarden; In 2019 zijn we toegetreden tot de Veldsink groep, en heten we Veldsink de Witte. Binnen deze groep werken ca. 900 medewerkers. Door deze schaalvergroting hebben wij meer inkoopkracht en kunnen we onze diensten nog scherper aanbieden dan voorheen. Dit levert ons ook een betere concurrentiepositie op ten opzichte van de grote landelijke nationale spelers op de markt.
Hier hebben zowel onze klanten als wij veel voordeel van, zonder dat het afbreuk doet aan ons lokale karakter. Voor de klant verandert er niks, dezelfde contactpersonen blijven actief.

Mooi om te zien dat een lokale speler zo’n stevige positie inneemt op dit veld, letterlijk en figuurlijk!

Het 75 jarig jubileum

Jullie bestaan dit jaar (2021) maar liefst 75 jaar, wat gaan jullie hier mee doen?
Pieter Oudenaarden; We willen onze klanten graag in het zonnetje zetten dit jubileumjaar. Helaas kunnen we fysiek nog niks organiseren wat we erg jammer vinden, maar we zullen onze klanten in elk geval waarderen met een mooi presentje.
Een leuk voorbeeld van een gewaardeerde klant met een lange historie is de firma Greving & Greving die al 50 jaar klant zijn van ons. We hebben 4 weken geleden op al hun 13 kantoren in Noord Nederland taart laten bezorgen, dat vonden zowel zij als wij erg leuk, en lekker!

Dat ZIEN we graag! 🤓

De effecten van de Coronacrisis

Wat merken jullie van het effect van de Coronacrisis?
Pieter Oudenaarden; We hebben relaties in onder meer de horeca die het momenteel erg zwaar hebben door de Coronacrisis. Wij zoeken die klanten ook op en gaan met ze in gesprek. En we merken dat zolang je dat doet er altijd een manier wordt gevonden om met elkaar verder te kunnen. Wij proberen overal een oplossing voor te bedenken en dit lukt meestal ook.

Mariële de Wind; Ongetwijfeld zullen er door de crisis bedrijven om gaan vallen, daar is geen ontkomen aan en het is iets wat waarschijnlijk pas later dit jaar duidelijk gaat worden.
Maar wij zien en merken dat er bij de meeste grote bedrijven nog niet zo veel aan de hand is. En daarnaast hebben we gelukkig ook klanten die groeien.

Goed om te weten dat er naar oplossingen gezocht wordt voor diegenen die het zwaar hebben, en dat er ook nog steeds bedrijven zijn die groeien ondanks de crisis.

De band met Assen

Wat is jullie band met Assen?
Pieter Oudenaarden; We zijn heel actief binnen de netwerkorganisaties in Assen en omgeving en dragen graag ons steentje bij om Assen voor het bedrijfsleven nog aantrekkelijker te maken. We participeren regelmatig in diverse projectgroepen.

Mariële de Wind; Het was een bewuste keuze om ons hier te vestigen vanwege de stad en ligging. Vrijwel alle mensen die regelmatig over de A28 bij Assen Noord rijden kennen ons al van naam omdat ze bewust of onbewust onze naam op het pand zien staan.

Zo te horen timmeren jullie op deze opvallende plek goed en snel aan de weg..

Het lidmaatschap van de CCA

Hoe lang zijn jullie al lid van de CCA en wat is jullie voordeel?
Van oudsher is Hotse de Witte altijd lid van de CCA geweest namens de Witte Assurantiën. Ik ben het een paar jaar geleden geworden toen we hier net in Assen zaten.
Het voordeel is het lokaal leren kennen van de zakelijk markt. Op deze manier kunnen we ook hier in de regio onze diensten aanbieden, en gebruiken wij op ons beurt ook diensten van collega ondernemers en mede CCA-leden.
Wij hebben profijt van het verenigd zijn in een commerciële club als deze in Assen. Je vertrouwd elkaar sneller, de lijnen zijn kort en de gunfactor hoog. Daarnaast vinden we de events die georganiseerd worden erg leuk, in het echt..

Bedankt voor jullie tijd, en een goed jubileumjaar gewenst namens de CCA.
ik verzeker jullie dat het een leuk promotioneel stukje wordt 😉. Wordt Gerregelt..


Copyright © 2020 Commerciële Club Assen. Alle rechten voorbehouden | Sitemap
Realisatie door Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau