Leden vertellen

Rijnie Trip

Hungry Heroes Delivery en Van Lier Catering B.V.

Smakelijke Inleiding
Maandagmiddag 22 november bracht ik, Ger van Gerregelt, een bezoek aan 2 cateringbedrijven  onder één dakPAN. Ik was aan de Zendmastweg 19 in Assen waar ik een afspraak had voor een kennismakingsinterview met Rijnie Trip, eigenaar van Hungry Heroes Delivery en Van Lier Catering BV. Ze is onlangs lid geworden van de CCA en we wilden graag wat meer van ze (w)eten!
Leuk voorafje; Ze doen aan CALAMITEITENCATERING..

Terwijl ik om 16.00 uur plaats nam aan een mooie houten bar in hun restaurantgedeelte, kwam er net een spoedje binnen van de Politie Assen. Er moest daar worden overgewerkt vanwege een grote klus en ze wilden graag nog vlot wat te eten hebben voor de avond. Rijnie pleegde wat telefoontjes en 2 uur later stonden er 25 dampende stampotjes en boerengehaktballen op de burelen aan de Balkengracht. Ik viel gelijk met mijn neus in de bakboter. Zo werkt het in deze branche dus vaak. Adhoc cooking! Waarover later meer.. 

Rijnie Trip, Drentse zakenvrouw die in moeilijke tijden 2 cateringbedrijven aan de kook houdt..

Rijnie, je runt 2 cateringbedrijven in Assen, van Lier Catering en Hungry Heroes Delivery. Vertel! 

“Van Lier Catering BV heb ik in 2003 overgenomen van Martin van Lier, die destijds al een collega van mij was. Met dit bedrijf zaten we eerder aan De Zoom in Assen maar we zijn in december 2020 verhuisd naar deze locatie aan de Zendmastweg. Noord en Oost Nederland, met zelfs nog een deel van Noord Holland, is ons afzetgebied. We zitten hier dus op een ideale plek op nog geen minuut van de A28 om elke kant vlot op te kunnen.

De andere reden dat we hier zitten is dat we hier een keuken hebben voor Hungry Heroes Delivery, en op de oude locatie niet. Die hadden we vorig jaar ook nog niet nodig omdat we toen enkel vanuit keukens op vaste locaties werkten met Van Lier Catering. We hebben op deze plek niet alleen een keuken, maar ook ruime kantoren, een magazijn en ook een restaurant. Omdat we in een bedrijfsverzamelgebouw zitten met ook de nodige bedrijvigheid om ons heen is dat een goede zet geweest.

Met Van Lier zitten we in de contractcatering voor langere termijn op vaste locaties bij de wat grotere bedrijven en organisaties. Dan moet je denken aan overheid, bedrijfsrestaurants of in kantines in het onderwijs en in ons geval ook calamiteitencatering zoals de spoedbestelling van de Politie Assen zojuist”. 

Hungry Heroes Delivery is een nieuwe BV die ik in 2020 heb opgericht. Met dit bedrijf richten we ons op catering voor kleinere bedrijven, feestjes en evenementen, maar we bezorgen ook maaltijden bij mensen thuis.

Jullie kennen Simon Smidt inmiddels, hij was al lid van de CCA met Helden catering. Simon werkte al bij mij en heeft bij ons destijds Helden Catering opgezet omdat hij graag iets met partycatering wilde doen. Ik heb hier Hungry Heroes Delivery van gemaakt en daarmee ook zijn lidmaatschap bij de CCA overgenomen. Wij hebben jullie gecatered bij het event van Century Autogroep in Assen.

Jullie hebben de ideale ingrediënten om elk segment van catering te bedienen vanuit Assen! De catering bij Century was fantastisch. Er stond een stroom mensen in de rij nadat ze met een testrit hadden gemaakt met een elektrische auto.. 😉

Coronacrisis versus catering deel 1

Jullie hebben veel last (gehad) van de Coronacrisis. Waar en hoe heeft jullie dat geraakt?

Catering gaat er als eerste uit als het slechter gaat met een bedrijf of organisatie. Vorig jaar zegde bijvoorbeeld een grote opdrachtgever ons het contract op. Hier schrokken we wel van uiteraard omdat we dit in eerste instantie niet zagen aankomen. Het was niet alleen noodgedwongen vanwege het vele thuiswerken van hun medewerkers, maar ook omdat de keuken daar verouderd was en men geen budget had om deze te vernieuwen.

Toevallig wilden wij al verhuizen naar een pand met eigen keuken en bracht deze situatie dit in een stroomversnelling. Ik gaf aan dat we najaar 2020 een pand gingen betrekken met eigen keuken en daarmee ook de gelegenheid om te kunnen blijven leveren. Er was vanuit de opdrachtgever nog wel behoefte aan broodjes en simpele maaltijden voor de dienstploegen die in tegenstelling tot kantoorpersoneel nog wel op de locatie aan het werk waren. We konden op deze manier dus nog wel blijven leveren zonder dat de opdrachtgever geld hoefde te steken in een nieuwe keuken, en met tevreden werknemers die de deur niet uit hoefden in hun pauzes. 

In de contractcatering heeft menig bedrijf de deksel op de neus gekregen want in de overheid viel weinig meer te cateren, scholen gingen dicht en in het bedrijfsleven werd ook massaal thuis gewerkt. Wij hebben vorig jaar 25% omzetverlies geleden, maar we hebben het nog weten te beperken. Het ging de goede kant weer op maar helaas zitten we nu opnieuw in ongeveer hetzelfde schuitje.

Dit was dan inderdaad even slikken voor jullie. Maar zo te horen is er weer heel vlot opgeschaald en gebeurt dat ook nu weer! Een goed cateraar waardig...

Coronacrisis versus catering deel 2

Kan je ons vertellen hoe je toch overeind krabbelt en weer kansen ziet als cateringbedrijf? 

Thuis werken is slecht voor business, maar daar hebben we nu dan ook Hungry Heroes Delivery voor. Met dit bedrijf hebben we in 2020 juist wel een goede stap vooruit kunnen maken. Want doordat alles stil lag was er ineens een grote behoefte aan bezorgen.

Wat wij gedaan hebben was een gratis proefbox maken waarmee we langs heel veel bedrijven op het bedrijventerrein zijn gegaan om ons te laten zien. Je kan overal wel een flyer achterlaten, maar dat werkt niet. Dan kan je beter lekker (en gratis) eten meenemen! Daar zegt niemand nee tegen.

In onze box zat een belegd broodje, een verse fruitsalade, een verse smoothie, iets zoets en een flyer met ons menu. Uit deze promoactie hebben wij een groot deel van ons klantenbestand gehaald.

Door de Coronacrisis heeft dit nieuwe bedrijf gelijk een vliegende start gemaakt en moeten we het nu vooral van die catering hebben, waarin we dus zelf bezorgen. 

Nu we weer in een soort lock-down zitten met de huidige uitbraak merken we dat gelijk weer aan de hoeveelheid opdrachten in met name de vaste catering. Maar bezorgingen via Hungry Heroes Delivery zien we weer groeien. En ook nu zijn we in deze lastige maand met veel nieuwe Coronabesmettingen en allerlei maatregelen weer druk met een soort charme-offensief naar Asser bedrijven. We delen voor Sinterklaas nog een leuke attentie uit om opnieuw opgemerkt te worden. 

De Hungry Heroes zullen overal weer met open armen en monden ontvangen worden! Wij hoeven ons dus niet bezorgd te maken voorlopig..

De klanten in kaart

Kan je voorbeelden noemen van bedrijven die je bedient als cateraar?

Dat zijn bijvoorbeeld Yorneo jeugdzorg Papenvoort, Reclassering Groningen, GGZ Drenthe, Catawiki, Renn4 Assen, Waterschap Drents Overijsselse Delta, Cosun Beet Company (de voormalige Suikerunie), Bekaert, Swedish Match en sinds 1 oktober ook de Gemeente Assen.

Hier staan we niet alleen in de keuken of kantine, we leveren ook catering voor vergaderingen, borrels en recepties zoals bij de Gemeente Assen waar ze uiteraard vaak vergaderingen hebben.

Daarnaast leveren we ook aan éénpitters die elke dag een broodje en een kop soep bij ons bestellen. 

Een andere grote klant is tegenwoordig de politie in Ter Apel bij het AZC, die het erg druk hebben met de grote toestroom van asielzoekers momenteel. Wij hebben de laatste maanden 40 maaltijden per dag aan deze partij geleverd. Van dit soort klussen moet je het dan toch hebben. En het vergt veel flexibiliteit en creativiteit om het elke dag op tijd EN warm op de locatie af te leveren en dat is ons goed gelukt. 

Jullie zetten Assen letterlijk op de cateringkaart in het noorden! Wij kunnen er trots op zijn als CCA dat we zo’n goed en innovatief cateringbedrijf in de gelederen hebben.

Inrichten van het nieuwe pand

Hoe richt je zo’n nieuw bedrijf inclusief keuken en restaurant in midden in een tijd van crisis?

Door wederom creatief te zijn en slim te kopen. We hebben ons restaurant ingericht met circulaire spullen die we bijvoorbeeld grotendeels op Marktplaats of bij kringloopwinkels als Het Goed hebben gekocht. Je kan je in deze tijden niet veroorloven om allerlei nieuwe spullen aan te schaffen terwijl er zoveel onzekerheid is. Zo konden we op de kleintjes letten en hadden we meer budget over om in onze marketing en foodboxen te stoppen. 

Ik neem aan dat je de adressenlijst van de CCA leden in je bestand hebt staan? 😊

Calamiteitencateraar

Hoe wordt je calamiteitencateraar en wat moet je dan doen?

Wij hebben 2 jaar geleden meegedaan aan een aanbesteding voor de Nationale Politie. In die aanbesteding zat een deel voor de bedrijfsrestaurants, maar ook voor calamiteitencatering. Dit hebben we toen met een slimme samenwerking met andere collega’s en cateraars voor elkaar gekregen. Samenwerken is in dit vak erg belangrijk en vaak strategisch ook nodig.

De politie-inzetten waar je aan moet denken zijn voorspelbare calamiteiten zoals bij voetbal-wedstrijden, grens- en snelheidscontroles, demonstraties, maar bijvoorbeeld ook bij niet voorspelbare calamiteiten zoals acute incidenten als grote branden of moordzaken als een politieteam nog tot laat door moet werken in de avond.

Prachtige klus om vergund te krijgen! Jullie leveren indirect een bijdrage aan veiligheid in de regio.

Trends van cateringfans

Wat zijn de trends in de in jullie branche momenteel?

Trends in catering zijn vegetarisch, veganistisch en gezond eten. Health food is niet meer weg te denken uit onze keuken en is belangrijk geworden voor een stuk vitaliteit.

De andere trend die je nu door de Coronamaatregelen ziet is dat de combinatie van thuiswerken en af en toe op het werk zijn er voor zorgt dat mensen gemiddeld meer geld uitgeven aan eten. Werken op de zaak wordt gebruikt om te ontmoeten en catering is daarbij belangrijk. Want 3 of 4 dagen in de week smeer je je eigen broodje thuis, maar als je dan weer even samen bent wil je ook écht wat lekkers met elkaar eten in het bedrijfsrestaurant, of je laat wat aanrukken door een cateraar.

Het ontmoeten en samen eten is belangrijk, en de gemiddelde besteding gaat omhoog omdat je makkelijker wat meer uit geeft als je niet meer de hele week in het restaurant eet.

Ik zou als Asser bedrijf hier bij jullie eens een tafel boeken als ik de kans zou hebben. De inrichting is erg gezellig en je kan hier letterlijk een kijkje in de keuken krijgen. Top!

De band met de CCA

Hoe is het idee gerezen om bij de CCA te komen?

We hebben Simons lidmaatschap overgenomen omdat we de kracht van netwerken zien in jullie club. Zo staan we toch al weer een aantal keren op CCA events waar we alles kunnen verzorgen.

Zo verbreden wij ons netwerk bij zowel grote als kleine bedrijven en kunnen we ons meer profileren in het Asser ondernemerscircuit. Ik weet zeker dat dit ook in de toekomt klandizie zal opleveren, en daarnaast zijn de events leuk en laagdrempelig met altijd zo’n 50 hongerige leden aanwezig.. 😉

Jullie zijn een graag geziene gast en partner bij onze events. Lekker eten maakt een groot deel uit van onze bijeenkomsten en dat moet tiptop in orde zijn. Bij jullie is dat helemaal in de hand.

Nog geen CCA lid? Neem de proef op de som!

Afsluitend

We kunnen opmaken dat Rijnie het met haar cateringbedrijven, ondanks de zware tijden voor de horeca, goed doet. Wij wensen haar een heerlijke en winstgevende voortzetting en een goede bekomst. Tot gauw ziens en proefs!

 

 

Met smakelijke groeten, CCA Assen

Copyright © 2020 Commerciële Club Assen. Alle rechten voorbehouden | Sitemap
Realisatie door Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau