Leden vertellen

Nol Goulmy

Oppject Makelaars Assen

Inleiding

Op 1 mei bracht ik, Ger van Gerregelt, een bezoek aan Nol Goulmy, eigenaar van Oppject Makelaars Assen. 

Nol Goulmy, Drents CCA lid met Franse achternaam
Vandaag zat ik in het kantoor van Nol aan de Stationsstraat 4 in Assen. Nol had die dag net met zijn  medewerkers en met het reclamebureau gevierd dat ze om waren gegaan naar OPPJECT, de slingers hingen nog aan het plafond en de stad was beplakt met mooie nieuwe OPPJECT borden. Van harte Nol! Hier gaan we dadelijk meer over te weten komen. Ondanks dat zijn roots in Drenthe liggen heeft Nol (verre) Franse familie. Hij is geboren in 1972 in Assen, is op zijn 2e levensjaar verhuisd naar Midlaren, heeft op kamers gewoond in Groningen, en woont tegenwoordig in Zuidlaren samen met zijn vrouw.

Van handelsprospect in Duitsland naar Eurekamoment in Groningen
Na mijn middelbareschooltijd vroeg ik mijn rector om opleidingsadvies. De opleiding die mij het meeste aansprak was Nederlands-Duitse handel, dat zat in Emmen. Echter bleek die opleiding nog in de kinderschoenen te staan en merkte ik dat dit het ook niet helemaal was voor mij. Ik leerde dat jaar iemand kennen die een vastgoedopleiding volgde in Groningen. DAT was gelijk mijn EUREKA-moment, ik wist vanaf dat moment wat ik wilde. Ik heb het 1e opleidingsjaar in Emmen afgemaakt en ben toen teruggegaan naar Groningen om in te stromen in deze opleiding. Een paar jaar later ben ik door de rechtbank als makelaar beëdigd. In die tijd ging dat nog zo omdat makelaar een beschermde titel was.

Een Drent met Franse achternaam en Duitse ambities ziet het (TL) licht in de makelaardij. Leuk dat jij nog een beëdigd makelaar bent Nol! Dat is een uitstervend ras.. 

Woningmakelaar; Instructielijstjes over huisdieren en gedoe over gordijnrails
Na mijn studie ben ik in Almere gaan werken als woningmakelaar. Daar was de woningmarkt booming natuurlijk. Hierdoor vloog ik van afspraak naar afspraak, had overal een half uurtje de tijd voor en moest dan weer door. Het was een gehaast bestaan met een hoop gedoe over details. Als je ging bezichtigen kreeg je een lijst met instructies mee dat de kat niet mocht ontsnappen of de papegaai niet weg mocht vliegen, of mensen kregen ruzie over de gordijnrails. Na 2½ jaar had ik dat wel gezien en wilde wat anders. Het werd tijd om terug te gaan naar het noorden waar ik vandaan kwam. Ik had een mooie basis gelegd in de woningbranche en was toe aan een grotere uitdaging, commercieel vastgoed.

Ik was Nol vergeten te vragen of hij wel eens per ongeluk een huisdier heeft laten ontsnappen. Inmiddels heb ik daar antwoord op..

Nee, een collega wel. Die had een kat laten ontsnappen en moest toen inderdaad een doos brokken kopen om die kat weer mee terug te lokken.

Het carrièreverloop van Nol Goulmy; Ervaren vastgoedmakelaar
Nol heeft tussen 1996 en nu vele stappen gezet in makelaars- en vastgoedland. Hieronder schets ik wat zijn geplaveide pad is geweest. Indrukwekkende loopbaan in beton (gegoten). 

Van Almere naar Boelens & Jorritsma
We wilden weer terug naar het noorden dus besloot ik hier te solliciteren. Zo ben ik in 1999 bij Boelens Jorritsma in Groningen gekomen om daar een vacature als makelaar commercieel vastgoed te vervullen waar mijn ambitie ook lag. Tot en met 2006 heb ik bij deze zeer bekende firma gewerkt en leerde ik de kneepjes van dit totaal andere vak.

Van Boelens & Jorritsma naar Duits vastgoed
Na B&J kwam ik bij een vastgoedmaatschappij terecht. Hier heb ik uiteindelijk Duits vastgoed ingekocht voor particuliere beleggers. Toen kwam ik alsnog veel in Duitsland zodat mijn Duitse taal en kennis uit de opleiding nog van pas kwam. 

Van Duits vastgoed naar Van Hofbeek makelaars
In mei 2011 ben ik in Assen in mijn eentje begonnen als partner in een makelaarskantoor genaamd Hofbeek dat in Groningen zat. In Assen ben ik het commerciële vastgoed op gaan pakken omdat hier wel markt voor was volgens ons. Ik zat in die tijd in de Abel Tasmantoren waar we ook kantoorruimte verhuurden. Ik ben hier mijn netwerk flink  gaan uitbreiden door banken, curatoren, accountants, gemeentes, woningcorporaties, vastgoedbeleggers en investeerders te benaderen. Het was een moeilijke tijd vlak na de crisis, maar langzaam kon ik toch gaan bouwen aan een netwerk en kregen we steeds meer verhuur- en verkoopopdrachten.

Van Hofbeek naar Boekenrode
Na een switch in partners zijn we vanaf oktober 2013 verdergegaan onder de naam Boekenrode Makelaars. Dat was een samenwerking tussen 3 kantoren in Groningen, Zwolle en Assen. Ik heb hier een hele mooie en leerzame tijd gehad waar de meeste klanten en CCA leden uit Assen mij ook nog van kennen. Na bijna 10 jaar wilde ik graag een eigen koers varen ogv marketing en on- en offline uitingen.  

Van Boekenrode naar OPPJECT
Het resulteerde in een andere en eigen naam; OPPJECT. Sinds 01-05-2023 zijn we officieel van start gegaan. OPPJECT is een samenvoeging van oppervlakte, object en opportunity; kansen in de vastgoedmarkt. Onder deze naam werken wij met hetzelfde team van ervaren medewerkers, makelaars en taxateurs, op de persoonlijke manier die onze relaties van ons gewend zijn. We zijn regionaal vastgoed specialist in Assen en wijde omgeving, van Zuidlaren tot Hoogeveen. 

Zo dan! De werkgeschiedenis van een steengoede vastgoedmakelaar. Dat is een lijst die staat als een huis, of eigenlijk groot kantoorpand. Mooie loopbaan Nol, daar mag je met recht trots op zijn.

Regionaal commercieel vastgoed specialist
Wij zijn een intermediair in vastgoed. We bemiddelen voor vastgoedeigenaren in verkoop en verhuur.

Als OPPJECT weten we inmiddels heel goed wat we doen en wat we niet doen. Wij verhuren, verkopen en taxeren commercieel vastgoed en beleggingen zoals kantoren, winkels en bedrijfspanden. Wij doen geen reguliere woningen en horecapanden. Onze klanten zijn vastgoedeigenaren die een bestemming zoeken voor hun pand. De retailbranche blijft een lastige branche en daarom is ook hier veel leegstand in het centrum van Assen. Je ziet hier een transformatie momenteel van winkel- naar woningruimte.

Na een rondje fietsen in de stad viel het mij gelijk op achter hoeveel etalages de nieuwe posters van OPPJECT prijkten! Je ziet ze steeds meer. Jullie zijn overal Nol! Vullen die leegstand zouden we zeggen..

Bezigheden na werktijd en lid van de CCA
Mijn hobby’s zijn hardlopen, ik mag graag motorrijden op mijn BMW tourmotor, windsurfen op (bijvoorbeeld) het Zuidlaardermeer en vissen op snoek, lekker rustgevend.

In 2011 ben ik lid geworden van de CCA omdat ik toen in mijn eentje begon in Assen en graag mijn netwerk wilde uitbreiden. Ik zie het als een ontspannen manier van contacten opbouwen met collega-ondernemers, zo moet het ook zijn. Ik vind het leuk en ik kom graag naar de evenementen.

Zo hebben we mede CCA lid Pienter geholpen aan een nieuw bedrijfspand hier 100 meter verderop. En zij hebben onder andere onze website ingericht en ons geholpen met onze socials en huisstijl. 

Je compenseert je bureau-uren behoorlijk met wat snelle en sportieve kilometers Nol. Fitte vastgoedbaas!

Je bent een graag geziene gast in de CCA. Mooi dat er onderling zaken worden gedaan door CCA leden en dat je elkaar zo kan helpen. Al contact gezocht met Richard Heling? Hij zoekt ook nog iets..

Wat vind je leuk aan je werk?
Naast leegstand te lijf gaan krijg ik een kijkje in de keuken van tal van bedrijven. Ik kom natuurlijk allerlei ondernemers tegen met heel veel leuke plannen. En als je dan een ondernemer kan helpen aan een pand met de juiste vergunningen waar hij zijn mooie plannen in kan ontplooien is dat erg gaaf. Je hebt dan toch het gevoel dat je daaraan hebt bijgedragen en dat voelt goed. Een mooi voorbeeld is de motorzaak in Assen Noord Detlef Louis, een Duitse firma. We hebben het pand aan hen verhuurd terwijl dat qua bestemmingsplan eerst eigenlijk niet kon. Wij zijn samen heel intensief het traject in gegaan en uiteindelijk is het ons na een jaar gelukt zodat ze zich uiteindelijk toch in motorstad Assen konden vestigen. 

Dankzij jou heeft Assen er een winkel bij die volledig past bij het motorprofiel van de stad. Ik ga er vanuit dat je je eigen motorkleding daar ook haalt? Je zal er niet meer stuk kunnen!

Afsluitend
De website van OPPJECT ziet er fantastisch uit! Ze hebben het op een hele andere manier vormgegeven dan andere bedrijven in dezelfde branche. Ze laten diverse (Asser) klanten in een reviewverhaal vertellen wat hun ervaring is met OPPJECT. Het is beter te hechten aan de ervaringen van anderen dan zelf vertellen dat je de beste bent. Daarmee sluiten we hem mooi en positief af Nol, bedankt voor je tijd op je eerste officiële dag als OPPJECT! We wensen je veel objecten, oppervlaktes en opportunities toe. Tot ziens op de events van de CCA.

Copyright © 2020 Commerciële Club Assen. Alle rechten voorbehouden | Sitemap
Realisatie door Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau