Vivian Oosterbaan

Oosterbaan Coaching

Waarom ben je lid?

Wat mij trok aan de CCA is de mooie mix. Van zelfstandige ondernemers en mensen die werken voor een (groot) bedrijf, maar allemaal wel met een lokale insteek.

Wat betekent de CCA voor jou?

Aangename avonden, interessante ontmoetingen, gesprekken van een bepaald niveau waar ik me thuis bij voel. Elkaars bedrijf leren kennen. En daarbij ben ik zelf ook dol op iets nieuws ontdekken, dus is het elke keer een bonus om weer een ander stukje van het Drentse (bedrijfs)leven te zien.

Waarom is netwerken voor jouw onderneming zo belangrijk?

Het noorden heeft zulke mooie bedrijven.. Komend vanuit een baan bij een internationale wereldspeler weet ik hoe belangrijk individuele ontwikkeling is, en heb helaas ook de ervaring dat lange na niet iedereen die zich coach of trainer noemt, dit ook goed weet te bieden. Voordat je zoiets belangrijks als je carrière of je eigen bedrijf met iemand gaat bespreken, wil je eerst een goede indruk van deze persoon hebben. Netwerken biedt die kans.

Welke activiteiten spreken je het meest aan?

Eigenlijk spreekt alles me wel aan. Zowel de bezoeken en rondleidingen in de keuken van een bedrijf, waar er met passie wordt verteld over het goede product of de sterke dienst. Net zoals de ongedwongen sfeer en de mogelijkheid om met de aanwezigen te matchen.

Wat waren jouw verwachtingen?

Pfoe, goede vraag.. eerlijk gezegd zag ik in het begin een behoorlijk hoog gehalte aan mannelijke professionals met colberts, en had ik vanuit mijn achtergrond toch wel even de twijfels over of er een open cultuur zou zijn. Een goed spel spelen is prima, én is er is zoveel meer.. dat vind ik belangrijk. Die vraag is voor mij positief beantwoord, nagenoeg iedereen heeft een inspirerend verhaal.

Wat heb je tot nu toe aan de C.C.A. gehad?

Dat vind ik moeilijk te zeggen. Op het persoonlijk vlak is het een verrijking door de mensen in Assen te leren kennen op een heel ander niveau dan ik gewend was. Verder geeft het me inspiratie om te zien hoeveel passie er is en ben ik verbaasd over de grote hoeveelheid aan bedrijven die voor het westen niet onderdoen. Zakelijk gezien geeft het me drive omdat ik ook nog veel ruimte zie waar je met coaching verschil kan maken voor zowel de individu als het bedrijf, het Noorden mag zich best eens wat meer laten zien, zowel als individu als bedrijf. Niet om doelloos te showen, maar juist omdat het belangrijk is om mensen te laten zien dat ze bij jou kwaliteit kunnen halen. Ik heb nu zelf een handvol klanten via dit en andere netwerken, en ik verwacht dat dit laatste gaat groeien. Gezonde groei volgt nu eenmaal zijn eigen ritme.

Wanneer is een netwerk-event voor jou een succes?

Haha, je lijkt m’n businesscoach wel! Betrapt.. Tot nu toe vind ik het al snel een succes, zakelijk gezien niet zo handig. Het is voor mij geslaagd als ik mezelf weer wat zichtbaarder heb gemaakt en er interessante ontmoetingen zijn geweest. Ik ga voor het gevoel van flow.. Dat is gelukkig geheel in lijn met mijn visie dat je op zijn krachtigst bent als je juist vanuit de comfortzone werkt. En stel me deze vraag volgend jaar gerust nog eens!

Copyright © 2020 Commerciële Club Assen. Alle rechten voorbehouden | Sitemap
Realisatie door Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau