• CCA seizoenafsluiting DGCC 14 juni

    CCA seizoenafsluiting DGCC 14 juni

    “Een mooie afsluiter met heerlijk golfweer”

De Drentsche Golf Country Club

Even ten noorden van Assen, bevindt zich de Drentsche Golf & Country Club. Met een 27 holes wedstrijdbaan en 9 holes Par 3 baan is dit een ongekend ruim opgezette en gevarieerde golfbaan toegankelijk voor golfers van alle niveaus. 

Afgelopen maandag hebben we hier als CCA opnieuw een prachtige EN swingende buitenactiviteit kunnen doen. Even een heerlijk balletje slaan voor de liefhebbers onder onze leden, die met ca. 50 mannen & vrouwen sterk op deze sportieve activiteit afkwamen.

De DGGC is zelf ook lid van de CCA en ze wilden ons graag een keer uitnodigen om als club een keer langs te komen. Perfect getimed mensen!

Het was voor ons de afsluiter van het seizoen en we hadden hier schitterend en heerlijk golfweer bij.

De DGCC ligt er prachtig bij rond deze tijd van het jaar, en zelfs voor mensen die geen die-hard golfer zijn is het er gewoon heerlijk toeven. Je hebt er het gevoel een beetje op vakantie te zijn in eigen stad of streek. Het is er erg relaxt en de greens liggen er fantastisch bij.

Het doet in elk geval zijn 2e C in de naam meer dan eer aan. Welcome to the countryside of golf.

Opzet van de middag en avond..

We hadden de groepen onderverdeeld in ervaren golfers, oftewel de leden met een GVB (Golfvaardigheidsbewijs) en dus een zogenaamde ‘handicap’, en de leden zonder golfervaring die eerst een golfclinic moesten doen.

De ervaren golfers konden zich gelijk in groepjes verdelen over de greens, de ‘first-timers’ kregen eerst les van 2 ervaren golfinstructeurs. Deze clinic bestond uit het leren van de afslag en uit putten (niet uitputten, zo zwaar was het allemaal niet)..

In 2 groepen gingen de leden onder leiding van de 2 DGCC instructeurs enthousiast aan de SLAG!

Golfclinic onder zomerse omstandigheden..

Alvorens deze leden een balletje mochten slaan werd ze eerst voorgedaan hoe ze een golfclub het beste vast konden houden. Het zit hem in de juiste grip van ‘het iron’, zoals ook Mirjam Marnelle den Boggende later zal ondervinden. Nog maar net bij onze Club als nieuw lid, en binnen 2 weken tijd 2 heerlijke buitenevenementen. Da’s een lekkere zomerse binnenkomer Mirjam Marnelle!

Deze clinic bewees wel zijn nut, na een paar keer oefenen kreeg iedereen de bal de green op. Wel zo fijn, want als je de hele tijd mis slaat is er ook geen hole aan..

Slag te pakken..

Auke Doornbosch van Rein advocaten bleek een natuurtalent en had de slag vrijwel direct goed te pakken. Hier geeft hij zijn collega en introducee Laura Pentenga het nakijken. Ze leek verbaasd dat Auke hem elke keer zo hoog de lucht in kreeg. Het zit hem in de swing he Auke? Heb je al een DGCC lidmaatschap afgedwongen?

Opperste concentratie..

Heleen van Bruggen, in haar bedrijf Human Resolutions zelf verantwoordelijk voor het vinden van talent, kwam er hier achter dat ze best wat aanleg had om geconcentreerd een balletje te putten..

Ze bracht het er niet slecht van af. Met de juiste focus krijg je de doelen wel bereikt.

Spaar je energie.. Rijd groen deel 1

Even meeliften naar de volgende hole! Lekker mannen. Is die introducee naast je een van jouw nieuwe Geheime Wapens Nico Jan? 😉

Rieks heeft in elk geval veel schik deze dag! Of heeft hij net toch nog een deal gesloten voor een projectstoffering met 1 van onze leden tijdens het slaan van een balletje?

Spaar je energie.. Rijd groen deel 2

Gezellig in de wagen dames, een elektrische taxirit naar jullie eerste hole. Clinic goed volbracht, op naar het echte werk. En dat werd later ook beloond nietwaar? Sandra de Vrede, Mirjam Marnelle den Boggende en Sylvia ter Wal waren de “Ladies with Balls” die later in de prijzen zouden vallen. TOP!

Schone slag! Met dank aan Harm..

Kijk eens wat een mooie swingrapportage van Paul Jansen van Argo Schoonmaakservice. Dat heeft Harm van JAV Studio’s mooi vastgelegd (zie de fotolink onderaan deze pagina voor alle actiefoto's).

Goed dat de bril aan een koordje vast zat anders had die zeker halverwege de baan gelegen..

Beste veeg! Je raakt hem goed Paul!

Mooie slag

Freddy heeft niet alleen ervaring met schepen in de Suez die slagzij maken, hij heeft zelf ook een mooie slag! Van shipping naar chipping..

Oog op de bal

Tja, een balletje kan soms een beetje doorschieten, en dan is het soms even zoeken in het hoge gras. Leuk om te zien dat ze dat dan met zijn allen doen. Zo’n avond als deze is goed voor de team-spirit!

De prijsuitreiking..

De CCA golftoppers zijn:

  1. Willem Reker
  2. Kars Klok (denkt voorlopig nog niet aan afbouwen..)
  3. H. van Tuil

De zogenaamde ‘Neary’ * winst ging naar Jeroen Sprangers van Rein Advocaten. Hij zat er echt het dichtst bij, dat hoeft niemand meer proberen aan te vechten. Dat verlies je altijd. 😉

* Extra spelelement in een wedstrijd, meestal beloond met een prijs, waarbij de speler wint die op een vooraf vastgestelde hole, meestal een par 3, met zijn bal na de eerste slag het dichtst bij de hole ligt. De neary wordt ook wel ‘closest-to-the-pin’ of ‘dichtst-bij-de-vlag’ genoemd.

En zoals al eerder aangehaald, de “Ladies with Balls” waren het beste van de Clinic!

Goed gedaan dames! Teamwork met stijl.

Na het golfen en de prijsuitreiking was het tijd voor een heerlijk BBQ buffet met fantastisch lekker vlees, verse groenten en heerlijke frisse salades onder andere. De keukenafdeling van de DGCC had dit pico bello verzorgd. Het was hun eerste BBQ van dit seizoen. Leuk om dat dan met ons zo af te trappen slaan.

Afsluiter..

We nemen even een poosje vakantie vwb onze evenementen. Maar 6 sept zijn we te gast bij Century Auto’s, op uitnodiging van ons lid Rogier Werkhoven. Daar kunnen we dus al naar uitkijken!

Wil je nou ook meedoen met een evenement van ons? Geef je op als introducee en we koppelen je aan 1 van onze leden. Zie je door al onze leuke uitjes een lidmaatschap zitten? Wees welkom! We doen van alles en we zien graag nieuwe leden.

Jeroen Sprangers won de 'Neary', gefeliciteerd!

De 'Ladies with Balls' Sylvia ter Wal, Sandra de Vrede en Mirjam Marnelle den Boggende waren de beste van de clinic, gefeliciteerd!

Copyright © 2020 Commerciële Club Assen. Alle rechten voorbehouden | Sitemap
Realisatie door Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau