• Muziektheater Muskee, so many roads 12 september

    Muziektheater Muskee, so many roads 12 september

    “zowel spectaculair als ontroerend ”

‘Bluesminnend Assen aan de Havenkade’..

We hadden deze maand een extra uitstapje met een groepje van zo’n 31 eveneens bluesminnende CCA leden afgelopen zondagavond 12 september. Een cultureel uitstapje mogen we wel zeggen, eentje op en van eigen Drentse bodem.
We waren aan de Havenkade in Assen om de theatervoorstelling ‘Muskee, so many roads’ bij te wonen. We hebben naar een erg mooi en krachtig stuk zitten kijken & luisteren. Muzikaal was dit zowel spectaculair als ontroerend en we hebben een fantastische avond gehad!

A trip down memory lane voor velen..

Op de foto vlnr: Auke Doornbosch, Willem Everts, Erwin Siebelink, Mirjam Marnelle den Boggende, Guus Strijbosch (basgitarist), Marielle Wind, Karin Wassen, Claas Frankena, Pieter Oudenaarden, Erwin Nyhoff (hoofdrolspeler), Geertje Dam, Rogier Werkhoven, Maurice Hoogeveen, Peter van der Linden, Vivian Oosterbaan, Chris Post, Hester de Rijk, Klaas Harmanni en Xander Heyden.

Stichting Mooie Verhalen
Onze aanwezigheid en betrokkenheid hier verdient enige uitleg en inleiding..

Wij hebben Karin Wassen in ons CCA midden. Naast het runnen van haar eigen bedrijf Yellow Brick Road, runt Karin voor ons het CCA secretariaat. En alsof dat nog niet druk genoeg is, is ze ook nog eens mede-oprichter en secretaris van “Stichting Mooie Verhalen”.

Stichting Mooie Verhalen geeft de 'mooie verhalen' over of uit bijvoorbeeld een stad, dorp of regio een creatief platform. Met hun inspanningen zetten zij exposities, films, games of dans- en theaterstukken in elkaar.  Deze gaan over bijvoorbeeld personen of gebeurtenissen uit die streek.

Ze maken op een creatieve manier zichtbaar wat een hele generatie nog weet maar langzaam verdwijnt. Zo houden ze een stuk lokale cultuur levend en in ere. Dit doen ze zodat een volgende generatie er ook vanaf weet en zich bewust is van hun lokale geschiedenis. Dat is hun doel, en dit is hun lijfspreuk: 'Zonder verleden geen toekomst'

Muskee, So Many Roads..

Een theaterstuk over het leven van local hero en blueslegende Harry Muskee.
Harry Muskee was de zanger van de (Asser) bluesband Cuby + Blizzards die hij samen met Eelco Gelling oprichtte. Met deze band en vooral in eigen persoon heeft hij de ‘Drentse Blues’ met een geheel eigen sound tot en met vandaag de dag onuitwisbaar op de muziekkaart gezet..

Opgegroeid in Assen en groot geworden in Grolloo wordt hij met dit fantastische stuk ge-eerd.

‘So many roads’ staat symbool voor de constante zoektocht van Harry om te zoeken en te kiezen.. Nieuwe muziek, de perfecte plaat, de vrouw van zijn dromen, de ideale plek, nieuwe inspiratie voor zijn muziek. En niet te vergeten, altijd on the road zijn voor hun talloze optredens.

Dit stuk beeldt perfect het perspectief uit van een man die altijd op zoek was, en altijd thuis wilde zijn. Reizen en thuiskomen, zwart en wit, onrust en rust. Het leven van Harry Muskee.

De Oude Graanfabiek als cultuurtheater

De locatie waar deze happening gehouden wordt is het meest rauwe en industriële gebouw van Assen, de oude graanfabriek op de Havenkade. Deze oldschool blikvanger aan de overkant van het Veemarktterrein leent zich als geen ander als decor voor dit Drentse stuk muziekcultuur. Het pleintje achter de fabriek is ingericht als theater en de makers hiervan hebben dit fantastisch vormgegeven en belicht. Vergane glorie en muziekhistorie smelten perfect samen..

Voor diegenen die meer willen zien. Koop een ticket! De show speelt nog gedurende de hele maand september. Kaarten kan je hier bestellen: https://muskeetheater.nl/#data

Licht, geluid, reclame!
Willem Everts en Erwin Siebelink wachtten geduldig op wat komen gaat. Willem is natuurlijk benieuwd hoe het licht en geluid op dit non-CCA evenement geregeld is, en Erwin zal reclame-technisch vast al over het één en ander nagedacht hebben.

Huisfotograaf vastgelegd..
Normaal is Harm degene die de meeste foto’s voor ons maakt, maar dit keer hebben we hem zelf even vast kunnen leggen. Hier staat hij met Xander Heyden voor de voorstelling even te ‘poseren’ bij het klassieke VW busje waar C+B graag mee tourden. Harm, was het nou JAV of JAVA studio? 😉

Sweet Memories..
Geertje was dolenthousiast over deze avond! Voor de voorstelling was ze al exited over wat er komen ging. Dat deelt ze hier met… Hester de Rijk en Vivian Oosterbaan. Deze dames hebben zo te zien ook een gezellig uitje en vermaken zich goed op het ‘CCA eilandje’ naast de klassieke VW bus. Dit schreef Geertje er na die tijd zelf over: “Het was een geweldige show, van het laatste nummer ‘Window of my eyes’ had ik tranen in mijn ogen”. Ze heeft na de voorstelling herinneringen opgehaald met (top)basgitarist Guus Strijbosch van de Erwin Java band met wie ze vroeger ooit als achtergrondzangeres in een band zat.

Leuk Geertje! En mooi om te zien dat dit een gevoelige snaar bij je raakte..

Claas met een C, Karin met een K! 😊
Claas zal blij zijn dat hij weer terug is, zijn timing is perfect. In Amsterdam kennen ze de Drentse blues niet Claas. Dat vind je alleen hier.. Mogen we jou nu eens adviseren? Blijf lekker in Assen voorlopig! Hier gebeurt het! Was Karin je dat hier ook aan het vertellen? 😉

Concurrentie voor DNK? 😉
Peter van der Linde moest toch erkennen aan Miranda Babtist en Peter Brandtner dat deze locatie zich NOG beter leende voor een dergelijke voorstelling dan DNK.. Lekker rauw! Hij kroop nadien zelf in de rol van ober en serveerde hapjes die Ronald Obbes had geregeld namens Catering ’t Wapen van / in Assen.

Afsluiter.. 
Zoals jullie zien is de CCA een Commerciële Club met af en toe een culturele inslag die veel onderneemt en elkaar soms meer dan maandelijks treft.  Spreekt dit soort evenementen je nou aan? Zie je netwerken op deze ongedwongen manier ook wel zitten? Lekker staand (of zittend) tafelen met een drankje er bij en kennis maken met ondernemend Assen?

Kom een keer bij een evenement van ons! Er is bijna maandelijks wat te doen.

Geef je op als introducee en we koppelen je aan 1 van onze leden. Zie je door al onze leuke uitjes een lidmaatschap zitten? Wees welkom! We doen van alles en we zien graag nieuwe leden.

Copyright © 2020 Commerciële Club Assen. Alle rechten voorbehouden | Sitemap
Realisatie door Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau