• CCA Assen Escape Rooms met JCCA 23 september

    CCA Assen Escape Rooms met JCCA 23 september

    “Ontsnappen kan alleen door samen te werken”

Afgelopen donderdag werden we als CCA uitgenodigd door de JCCA om ons vrijwillig op te laten sluiten in de Assen Escape Rooms

Enthousiast en professioneel gerund door Laura Pieterman en haar vader Klaas. Laura ontwerpt alle constructies zelf en bedenkt de puzzels, kamers en thema’s. Er komt nog heel wat software bij kijken. In het midden van het gebouw is zelfs een speciale kamer, vandaaruit worden alle Rooms deskundig bewaakt. Jaren geleden werd Laura geïnspireerd in de UK toen ze zelf het fenomeen Escape Room ontdekte en heeft van deze fascinatie een bedrijf gemaakt! Overigens als je geen zin hebt om een Escape Room in te gaan dan kan je ook gewoon lekker air hockey spelen, biljarten of andere puzzels en spelletjes doen!

Eigenaar Laura Pieterman (JCCA) van Assen Escape Rooms draait haar hand niet om voor ingewikkelde constructies, puzzels of tenten. Laat dat maar aan deze stoere dame over.

Laura licht toe wat we vandaag gaan doen.

Chris de Vos (CCA) is er helemaal klaar voor en meld zich bij Leonie (JCCA).

Leonie Mensen (voorzitter JCCA) heet ons allemaal welkom.

Levi Vandenberg  (CCA) denkt nog even na over de tip van Rogier Werkhoven (CCA) over de strategie en in welk team ze willen. Geconcentreerd en in spanning luistert iedereen aandachtig.

Claas met een C vraagt wie er nu heeft gewonnen?  Daan met een O,  Levi met een V of Martine met een P.

Opgesloten worden is toch wel spannend!

Nadat we ons eerste kop koffie en thee hebben gedronken bij de gezellige bar, kunnen we ons inschrijven voor de verschillende ‘Rooms’. Enthousiast doch enigszins gespannen staan we in ons groepje voor de deur. We krijgen eerst uitleg van de ‘Game Masters’, over de regels, want het moet wel veilig! Gelukkig is er een noodknop aan de binnenkant, zodat je snel naar de WC kan of om welke reden dan ook eruit zou willen. Daarnaast worden we gewaarschuwd dat alles (tijdelijk) wordt gefilmd en we beter geen spannende business deals kunnen bespreken. We krijgen het verzoek om alles wat echt vast zit ook niet los te maken, ook zijn de plafondplaten geen onderdeel van het spel! We moeten dus echt ontsnappen door slim samen te werken en Laura haar codes te kraken. 

Sprookjes, TT of Hollywood
Na deze leuke en duidelijke uitleg opent de deur en gaat de tijd lopen! We stormen de kamers binnen en duiken direct op de ingenieuze constructies, verdiepen ons in het thema, luisteren geconcentreerd als we een geheimzinnige tip krijgen en juichen luid als deuren zich openen. Iedereen is enthousiast en we komen er gelukkig allemaal weer uit.

We hebben drie verschillende en fantastische thema’s zoals Sprookjes, Hollywood en natuurlijk TT Assen ontdekt!

Er was een leuke informele sfeer en gezellig samenkomen tussen JCCA en CCA die alleen maar beter werd door de heerlijke BBQ buiten!

Het was weer een geslaagde (J)CCA-bijeenkomst. De Assen Escape Rooms zijn echt aan te raden en zeker voor herhaling vatbaar als bijvoorbeeld leuk bedrijfsuitje of gewoon gezellig met de familie of vrienden!

 

 

Mirjam Marnelle den Boggende (CCA) geeft Martine Plaat (JCCA) nog wat laatste wijze woorden.

Een volledige delegatie van de JCCA gaat de TT baan op.

Copyright © 2020 Commerciële Club Assen. Alle rechten voorbehouden | Sitemap
Realisatie door Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau