• Erwin de Vries bij De Bonte Wever 7 februari

    Erwin de Vries bij De Bonte Wever 7 februari

    “Eindelijk! We mochten weer! ”

Eindelijk! We mochten weer! Na 4 lange maanden van afwezigheid konden en mochten we als Commerciële Club Assen weer een evenement houden. Onze laatste was op 4 oktober in Hotel de Jonge met Mark Koster, en dat leek al een eeuwigheid geleden..

Met veel plezier en genoegen ontvingen we Groninger volkszanger Erwin de Vries in de Bonte Wever afgelopen maandag 7 februari 2022.

De Coronamaatregelen van december 2021 met de (hopelijk) laatste lockdown zorgde ervoor dat wij niks meer konden organiseren voor onze leden. Dit hebben we natuurlijk ontzettend gemist, dus daarom voelde het ook goed om afgelopen maandag weer bij elkaar te kunnen zijn.

En we vinden dit niet alleen fijn voor de leden die graag naar onze events komen om daar te ontspannen en te netwerken, maar ook vooral voor de horeca in Assen waar wij uiteraard van afhankelijk zijn om onze events te kunnen hosten. Deze sector heeft het ongelofelijk zwaar gehad en verdient het om massaal bezocht en gesteund te worden zodat ze hopelijk weer een beetje kunnen opkrabbelen de komende tijd..

It’s good to be back! Of om met de woorden van Erwin de Vries te spreken; “Goud om mekander weer te zaain!”

We krijgen steeds meer leuke ondernemende vrouwen bij de CCA. Leuke kleding dames! Robin de Haan en Joke Hoekman hebben het enigszins op elkaar afgestemd lijkt het. Is dit panter- en poemaprint? Kan allemaal, het is niet voor niks de BONTE Wever! Welke plannen worden er hier gemaakt? Nieuwe reserveringen in de maak misschien? Of zijn er ergens uitzendkrachten nodig?

Melvin Oenema en Erik Siebelink met elkaar in gesprek. Dat kan betekenen dat er binnenkort bedrijfskleding aan Erik wordt geleverd, of dat Erik reclame gaat maken voor Melvin zijn handel! We zullen het in de (knoops)gaten houden..

Diana Gorter van Werkplein Drentse Aa in een gezellig en warm onderonsje met Marc Hoogland van het Stokertje. Waar Diana is, wordt altijd gelachen. Ze zijn die avond uitgeroepen tot gezelligste tafel van de zaal. We willen niet stoken Diana hoor, maar heb je al een goede kachel in huis?

Stefan Zevenberg in serieus gesprek met Xander Heyden en Gerard Gelling. Krijgen de laatste 2 advies over informatiebeveiliging? Of krijgt Stefan juist advies over bedrijfsovername en financien? Ze zaten een groot deel van de avond samen aan tafel, komt hier iets uit? Mooi om te zien dat Gerard ook een keer het glas heft in plaats van loon.. 😉

Rogier Werkhoven wisselt vaker van job dan van winterbanden 😉. Hij heeft de autohandel achter zich gelaten en heeft het stuur een totaal andere kant op gedraaid. Hij is overgestapt naar elektrisch rijden de activiteitenbranche! Dat zien we hem wel doen natuurlijk, actief persoon als hij is.

Per 1 februari werkt hij voor JP activiteiten, waar hij zijn kennis en kunde gaat gebruiken om de commerciële afdeling van dit hele diverse bedrijf te laten groeien. Succes met het creëren van onvergetelijke momenten Rogier! Je laadt laat iets moois achter bij Century Autogroep. Het zaadje dat je daar geplant hebt over elektrisch rijden zal ons bijblijven. Als we input nodig hebben over een nieuw uitje zal Mirjam je vast contacten..

Bestuursleden Gijs Vermeer en Geertje Dam zijn hier zo te zien alweer aan het brainstormen over de invulling van het volgende CCA event. Willem Everts van DIA heeft daar Beeld en Geluid bij en zal daar graag zijn Licht over laten schijnen.. Mooi dat het weer kan!

Al met al hebben we er eindelijk weer een event op zitten waar we elkaar konden spreken, van leuke muziek en entertainment konden genieten en uiteraard lekker laagdrempelig konden netwerken. Dat is waar we als CCA voor staan! Net als Stefan, Gerard, Auke en een introducee die hier op de foto staan.. 

Kom je de volgende keer ook op ons event? We hebben het hele jaar door om de maand ongeveer een bezigheid met uitzondering van de zomerstop. Check onze agenda op de site en meld je aan! Je kan ook mee als introducee de eerste keer.

We waren te gast bij de Bonte Wever die alles weer pico bello voor elkaar hadden op gebied van ontvangst en catering. De bardames zorgden ervoor dat niemand dorst had, liepen met schalen lekkere hapjes en er was een heerlijk lopend buffet ingericht. We kenden de keuken hier al, vorig jaar waren ze een station in onze stadswandeling waar de koks van restaurant Dapper zich al van hun meest culinaire kant hadden laten zien, en proeven!

We willen nieuw lid Robin de Haan bedanken voor haar inzet in de tot stand koming van deze avond. Robin is accountmanager sales bij de Bonte Wever en gebruikte dit event in eigen huis gelijk om kennis te maken met diverse leden van onze club. Ook jij welkom Robin! We gaan elkaar vaker zien. Jullie pand en organisatie bieden tal van mogelijkheden voor events en borrels. Onmisbaar in Assen!

Volgens Erwin zijn Groningers het meest romantische volk van Nederland. Dat schijnt hij onderzocht te hebben in een proefschrift van de Rijks Universiteit Groningen (RUG). En hij heeft hier ook een liedje over gemaakt dat te horen is op 1 van zijn 10 albums.

Erwin legt uit dat een romantische avond van een gemiddeld Gronings koppel 3 fases kent. Fase 1: Naar de afhaal Chinees. Fase 2. Tv kijken. Fase 3. Eem ‘zapn’ en nog meer Tv kijken..

In deze laatste fase kijkt de vrouw naar de man en vraagt op zijn meest romantisch; “Wost mie nog bruukn?” Oftewel, heb je me nog nodig? “Ik gon op behre”.. (Ik ga naar bed). Klinkt eerder gezapig dan romantisch Erwin! Maar je verkoopt het Groninger volk leuk..

Of Sylvia, Mirjam, Hester en Nol je ook volledig begrepen hebben weten we niet zeker.. Ze komen niet allemaal uut noor’dn Erwin, en aan de gezichten te zien hadden ze wel wat ondertiteling kunnen gebruiken.. 😉 Iedereen weet nu in elk geval wel wat een ‘poedie’ is.. Aol goud!

 

CCA Nieuwtje: nieuwe voorzitter activiteiten commissie Mirjam Marnelle den Boggende

Voorzitter Geertje Dam begint zoals gebruikelijk met de opening van het evenement, heet iedereen en de gast van harte welkom en kondigt het laatste nieuws van de CCA aan. Bij deze stelt ze Mirjam Marnelle van de Boggende voor als nieuwe voorzitter van de activiteitencommissie. Mirjam volgt Jan-Anne Bouma op die aan een nieuwe baan is begonnen als directeur van Sligro Foodgroup in Groningen. Mooie stap omhoog! En we zullen hem missen als lid, maar we krijgen er een gedreven persoon voor terug.

Mirjam kennen we al van een aantal events waar opviel dat ze zich gelijk met heel veel plezier, nieuwsgierigheid en enthousiasme aansloot bij onze club.

Ze is directeur eigenaar van Zorggroep Perspectief die locaties heeft in Assen en Eelde. Deze zorggroep biedt diverse vormen van beschermd wonen aan en Mirjam en haar team werken binnen Perspectief met veteranen. Dit doen ze op de locatie “Thuisbasis Veteranen” in Eelde. Belangrijk werk voor mensen die ons land gediend hebben en niet altijd even goed uit deze strijd komen..

Leuk dat je ons team komt versterken Mirjam! Succes, we zijn benieuwd naar je inbreng bij ons.

Onze eerste gast van 2022; Erwin de Vries, Groninger muzikant en tv persoonlijkheid van RTV Noord

Voor ons eerste event in 2022 hadden we Groninger volkszanger Erwin de Vries uitgenodigd om voor ons te komen zingen. Als je Erwin op internet op zoekt vind je al gauw dit:

Erwin de Vries (geboren in 1970) is n zaanger, tekstschriever, komponist en gitoarist. Hai is bekìnd wordn deur zien aktiviteitn ien Grunnengstoalege band Deheleboel woar hai sund 1993 zong en verantwoordelk was veur t schriemm van laidjes.

Oftewel, een rasechte Grunninger muzikant! En dan vraag je je misschien af waarom juist hij voor een Drentse ondernemersvereniging komt zingen.. Maar dat is nog niet eens zo raar, want van oudsher liggen Groningers en Drenten elkaar wel. We zijn goede buren, hebben veel raakvlakken in ons dialect (met name in de grensstreek) en in de loop der jaren zijn er veel Groningers naar Drenthe verhuisd. We begrijpen elkaar, hebben ongeveer dezelfde mentaliteit en daarnaast doen vele Asser, Drentse en Groninger bedrijven veel zaken met elkaar. 

In de CCA zitten de nodige Groningers, maar uiteraard ook diverse leden die vanuit het hele land hier neergestreken zijn. Voor hen was het vaak nog wel een uitdaging om Erwin te verstoan, maar door de sfeer van de muziek was dit geen enkel bezwaar. Erwin toverde bij de meeste leden een lach op het gezicht. En dat kwam niet alleen door zijn grappige Grunninger teksten, maar ook door zijn aparte en leuke verschijning. Erwin zingt, heel karakteristiek, altijd op blote voeten. Dat is zijn beeldmerk. Op blode pootn.. Mooi man Erwin, de zaal ligt aan je voeten!

 

Welkom Mirjam Marnelle den Boggende in de activiteiten commissie!

Erwin zingt, heel karakteristiek, altijd op blote voeten. Dat is zijn beeldmerk. Op blode pootn.. Mooi man Erwin, de zaal ligt aan je voeten!

Copyright © 2020 Commerciële Club Assen. Alle rechten voorbehouden | Sitemap
Realisatie door Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau