• Sake Elzinga bij de Bakker en Schenker 10 oktober

  Sake Elzinga bij de Bakker en Schenker 10 oktober

  “Sake Elzinga; Asser topfotograaf”

De Bakker & De Schenker ft Sake Elzinga

De Bakker en De Schenker is de locatie waar we afgelopen 10-10 bij elkaar waren om te genieten van hun lekkernijen (erwtensoep en heerlijke sandwiches) en uiteraard om te kijken en luisteren naar een presentatie van Asser topfotograaf Sake Elzinga.

Berthold Ziengs was onze gastheer en zijn personeel stond garant voor een compleet verzorgde avond waarbij het ons aan niks ontbrak. Niet geheel toevallig stond er erwtensoep op het menu, iets waar Berthold al eerder voor heeft gepleit als CCA traditie..

Het dynamische damesduo
Onze fotograaf / reporter heeft een goeie band met Sonja Dijkmans en Diane Gorter. Eindelijk zijn deze 2 dames weer eens een keer samen gekomen, nadat Sonja een aantal keren verhinderd was. Moet je zoveel overwerken bij het Drenthe College Sonja? Juichen we toe hoor! Zolang het nieuwe talenten op de Asser banenmarkt voortbrengt mag je er best een keer een event om skippen.. 😊

Mooi dat jullie nu weer eens samen komen. Diane heeft al allerlei andere borrelpartners in de arm moeten nemen de laatste tijd. 😉

Sake Elzinga; Asser topfotograaf
Voor dit CCA event hadden we Sake Elzinga besproken. Hij houdt momenteel een expositie op Landgoed Overcingel in samenwerking met Stichting Het Drentse Landschap. We zouden met het hele CCA gezelschap Sake zijn expositie bekijken, maar helaas kon dit op het laatste moment niet meer doorgaan vanwege de grootte van de groep. In plaats daarvan heeft het gros van de leden zich binnen vermaakt in een van de gezelligste restaurants die het centrum rijk is, op onze Asser Brink.

Er is uiteraard een clubje wandelfanaten op uit getrokken om alsnog het landgoed op te lopen.

Eerst Schenken..
Dit gezellige en sfeervolle restaurant zit tussen 17.00 en 17.30 uur al gauw lekker vol en de leden kiezen hun plek in de zaak. De dames van de bediening brengen vlot de eerste drankjes rond en men wacht af tot Geertje de avond weer opent. Het concept van De Bakker en De Schenker is leuk en authentiek. Je kan letterlijk een kijkje in de keuken nemen, die is namelijk open en te zien vanuit de zaak zelf. Zo is niet alleen het schenk maar ook het bakgedeelte zichtbaar

We blijven binnen..
Door een miscommunicatie met de mensen van het Landgoed konden we niet met de hele club terecht in hun tuin.. Dit was erg jammer, maar gelukkig kon Sake daar later met een eigen ‘dia-show’ toch nog een goede impressie van geven. De immer positieve Geertje houdt de sfeer er in, en aangezien het weer een beetje wisselvallig is, lijken de meeste leden het ook wel prima te vinden..

De meeste moeten we zeggen, want er waren dus 7 die het wel durfden..

Nieuwe leden
Voordat we het woord en beeld aan onze gastspreker gaven opende Geertje uiteraard de avond met het voorstellen van een tweetal nieuwe leden. Het zijn Berthold van Sleen van Sportconfex en Wim Stijnis van Juwelier Stijnis, juwelier van jewelste..
Helaas is het bedrijf van Berthold niet gekozen tot Drentse onderneming van het jaar. Maar de 2e plek wil toch ook echt wel wat zeggen!

In die zin vullen Berthold en Wim elkaar enigszins aan. Berthold heeft zilver, en Wim heeft een heleboel goud.. 😉. Marianne Boeijing was er ook voor eerst bij namens Possible Opleidingen.

Basketballen met de JCCA
En terwijl Sake zijn presentatie aan het klaarzetten is, geeft Geertje het woord nog even aan Leonie Mensen van IT Lions en de JCCA. Leonie nodigde geïnteresseerde CCA leden uit om binnenkort met hun mee te gaan naar een wedstrijd van Groningse basketbalclub DONAR in de Martini Plaza. We zijn benieuwd wie deze uitnodiging ook daadwerkelijk vangt en in het netje gooit. Laat het ons weten!

Het Drentse Landschap; Een veranderend landschap (1)
Fotograaf Sake Elzinga is door Stichting Het Drentse Landschap gevraagd om een serie foto’s te maken met deze veranderingen aan het landschap als uitgangspunt. De foto’s zijn op een formaat van 1m bij 1m afgedrukt en langs een wandelroute door de tuin van Landgoed Overcingel in Assen geëxposeerd.

Het Drentse landschap is afgelopen 1½ eeuw het sterkst veranderd. Alle ‘oud Drentse’ gronden zijn landbouwproductiegrond geworden door de mechanisering van de landbouw, schaalvergroting en ruilverkaveling. De variatie in vegetatie en dieren is hierdoor sterk afgenomen.

Enorm zonde, maar onontkoombaar.

Sake heeft met een serie treffende foto’s deze voor de natuur en het landschap nadelige ontwikkelingen op geheel eigen en herkenbare wijze vastgelegd.

 

Het Drentse Landschap; Een veranderend landschap (2)
Het veranderende landschap verdient brede aandacht en vandaar de expositie. Deze is in de vorm van fotoborden door heel het landgoed te bewonderen. Ook Sake vindt het als Drent belangrijk om zoveel mogelijk mensen bij dit onderwerp te betrekken. Een veranderend landschap raakt ons immers allemaal. Zowel Het Drentse Landschap als hij stelt zich de vraag; hoe kunnen we dit voor de toekomst bewaren? En wat is er nodig om de steeds grotere druk op het landschap te keren. We hopen dat Sake met deze expositie een stukje bewustwording kweekt onder de bezoekers. Laten we koesteren wat we nog hebben.. Al is dat lastig door alle technologische ontwikkelingen, groei van het inwonersaantal en de grote vraag naar ‘groene’ energie.

De 7 liefhebbers..
Zoals gezegd, niet iedereen bleef binnen. Deze 7 leden van de CCA durfden het wel aan om Landgoed Overcingel te bezoeken. En ze hadden geluk! Het weer zat net even mee en ze hadden het een half uur lang perfect droog. We zien uiteraard de dames Diane en Sonja, maar ook Claas met een C (OverCingel ook..) loopt graag even een blokje om. Naast hem zien we Hesj van der Scheer van Coiffure Assen. Zij was een introducee van Ger(regelt). Willem van D.I.A. zag een wandelingetje ook wel zitten en verder liepen nieuwe leden Pieter en Marianne Boeijing gezellig mee.

 

Volg de borden
|Sake’s expositie is dus uitgebeeld op borden. Bij de foto’s wordt geen uitleg gegeven. Het is de bedoeling dat de bezoeker, vanuit eigen referentiekader naar de foto’s kijkt en daarbij zelf gaat nadenken over wat hij of zij ziet en van de getoonde foto’s vindt.
Al met al was het een mooi rondje op een klein maar erg fraai landgoed met een spannende afwisselende tuin met veel vegetatie-variatie. Mooie plek voor zo’n expositie Sake! Mensen ga ook gauw eens kijken. Meer info op de site van Het Drentse Landschap.

 

Food, foto’s en drinks..
Ja Diane jouw lach laat zich nou eenmaal gemakkelijk vangen en is een graadmeter voor de hedendaagse luchtigheid waar we het in de vorige paragraaf nog over hadden.

Hier zit het spreek- en presentatiegedeelte er op en staan de soeppannen met schalen broodjes er naast opgediend op het buffet. Hier maakt de B & S zijn naam meer dan waar. Super lekker!

Borreltje er bij voor de Business & Borrelpraat. Avondje CCA op zijn best.

 

De afsluiting in de avond..
En tegen dit mooie geveldecor in de Asser avond sluiten we dit event af. We hopen dat er zoveel mogelijk leden bij zijn op maandag 14 november. Dan hebben we een gedeeld programma. De dames gaan naar Wellnesscentrum Loff en de heren naar Ultraware. Daarna komen we samen voor het horecagedeelte uiteraard.. Geef je op!

Graag tot de volgende keer!

Sake duikt in de historie van de CCA

Wat grappig was; Sake heeft een groot aantal foto’s van CCA vergaderingen van vroeger. En met vroeger bedoelde hij met name de jaren 80. In deze tijd was Sake net actief als jonge Asser fotograaf en begon hij met het vastleggen van dit soort meetings.

Op de foto’s zien we (oude) Asser ondernemers en CCA leden van weleer gehesen in een pak netjes aan tafels zitten, luisterend naar de voorzitter of andere leden van het bestuur.

Toen waren de bijeenkomsten nog niet zo laagdrempelig, frivool en luchtig, en was er minder te doen. Het waren eigenlijk formele vergaderingen met inspraak van de leden. Dat hebben we nu dus beter voor elkaar met leuke sprekers en doe dingetjes..

Enkele van onze huidige leden die al meer dan 40 jaar lid zijn kunnen zich deze tijd en deze mensen nog wel herinneren. Tegenwoordig is alles veel minder formeel gelukkig!

Sake opent de avond

Naast zijn werk voor het Drentse Landschap toonde Sake een heel repertoire aan ander werk aan de aanwezige CCA leden. Hij ging in op vragen uit het publiek en vertelde vol passie over zijn binnen- en ook vooral buitenlandse avonturen. Een verhaal wat opnieuw erg actueel is, is die van Tjernobyl. Sake is er (pas) 10 jaar na de ramp op bezoek geweest om een indrukwekkende fotoreportage te maken. Hij was toen een van de eerste ‘toeristen’ die de rampplek durfde aan te doen. Het leverde unieke foto’s op die de sfeer perfect weergeven. De tijd staat echt even stil.

Deze reis en het werk daar waren uiteraard niet zonder gevaar.. De foto’s zijn terug te vinden op zijn website. https://www.sakeelzinga.nl/index/G0000qZ2l4nQJzk0

De ALV in vroegere tijden

Sake toont de voorkant van ons voormalig ledenblad waar hij de coverfoto's voor maakte.

 • Wim Stijnis in gesprek met Marco van Financieel gezond en Gijs van de Rabobank Assen.  In die zin sta je wel bij de juiste mensen Wim! Wat wordt het? Een 24 karaats zegelring voor Marco? Moet Gijs nog van wat oud goud af? Leuk je aan boord te hebben Wim!   

 • Soepie en een sandwich. Hier zien we Laura Pentinga kennismaken met Gijs. Het licht is erg sfeervol afgestemd in deze heerlijke Asser horecazaak. Het geeft de sfeer van een gezellige kroeg. Een informele setting waar de meesten gelukkig opnieuw en nog steeds van kunnen genieten.

 • Daar duikt de juwelier van jewelste alwéér op! Zijn eerste avond bij de club en daar maakt Wim gretig gebruik van! Hahaha, doet ie goed. Nu zijn Martine Plaat (Mooii wonen en JCCA) en Jozef Groenhout (Groenhout makelaars) aan de beurt. Hebben ze je visitekaartje al Wim? Martine kijkt aandachtig, maar Geertje vast ook op afstand.. Had je nog een wensenlijstje Geertje? 😉

  Auke en Berthold zitten te borrelen en te (stam)tafelen. Prima avondje zo..  

  Copyright © 2020 Commerciële Club Assen. Alle rechten voorbehouden | Sitemap
  Realisatie door Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau