• M/V bijeenkomst vdValk en Ultraware

    M/V bijeenkomst vdValk en Ultraware

    “Een geslaagd initiatief. Volgende keer weer gezellig samen”

Dames en heren..

Op 14 november gingen we als CCA leden tijdelijk uit elkaar, dus onze reporter moest zich even verdelen over 2 locaties.. De vrouwen gingen naar Van der Valk Assen waar ze een interactieve lezing krijgen van CCA lid en high impact coach Vivian Oosterbaan over vrouwelijk leiderschap.

Het is leuk om daar over de vloer te komen. Het is er altijd sfeervol en Nick van der Valk is lid van de CCA. Vorig jaar heeft hij ons nog een rondleiding gegeven toen de nieuwe wellnessvleugel nog in aanbouw was.

Ultra groen
De mannen verzamelden aan de Lauwers in Assen waar ze een rondleiding kregen van Serge de Mul in het meest groene en duurzame bedrijf van het noorden; Ultraware.

Serge liet er geen mos gras over groeien 😉, en leidde zo’n 25 mannen rond in een gebouw dat in eerste instantie oogde als een heel normaal kantoorpand. Maar dat bleek niet wat het leek!

Bardames
De dames verzamelden eerst in de gezellige hotelbar van Hotel van der Valk Assen. Hier konden ze even bijkletsen en (kort) genieten van een moment zonder de mannen, die aan de andere kant van de A28 rondliepen.

Vivian Oosterbaan meldde zich even daarna ook in de bar en maakte een praatje met de meeste dames voordat ze iedereen uitnodigde om haar te volgen voor haar interactieve lezing.

We hadden veel introducees deze avond! Leuk dat zoveel leden van ons een aantal vrouwelijke aspirant leden meenamen. Maar daar was het dan ook de perfecte avond voor natuurlijk.

Let’s go upstairs..
Hier zien we de eerste CCA dames en introducees de trap naar boven nemen. Het kan geen toeval zijn dat Sonja al weer wist waar de fotoGeraaf stond. Die 2 hebben een goede KLIK.

In haar kielzog zien we de andere dames door de sfeervolle lobby de trap opkomen. Er is ze een leuke lezing met een doe dingetje beloofd. Iets met Griekse godinnen..

 

Ultraware / Comforest and many more!
C.E.O. Serge geeft de mannelijke CCA leden een kijkje in zijn CO2 neutrale en gasloze bedrijfspand waar hij met diverse bedrijven in zit, Ultraware en Comforest zijn de bekendste waarover het vanavond ging. De andere zijn: Compenda, RedVan en Agile Group.

De boodschap van Serge luidt dat de toekomst groen is. Hij heeft met zijn bedrijven data ontwikkeld die er voor zorgen dat een bedrijfspand ondernemers helpt in het behalen van duurzaamheidsambities.

Door slim meten en analyseren te koppelen aan beproefde installatietechniek maakt Comforest van nieuwe én bestaande kantoorpanden, hele groene panden!

Vivian Oosterbaan
Als je op de website van Vivian staat er: ‘Voor individuen met grote dromen die zien wat belangrijk is’.

Verder stelt ze 4 kernvragen:
* Wil je vol vertrouwen aan het werk zijn en in het leven staan?
* Vraag je je af waar jouw (volgende) pad naar succes ligt?
* Haal jij graag het maximale uit je team?
* Wil je high impact leiden vanuit je eigen aanpak?

Vivian heeft een manier bedacht om deze vragen op een interactieve manier te bespreken met haar ‘klas’. Hierbij gebruikt ze een presentatie met Griekse godinnen; Athena, Artemis, Hestia, Demeter, Persefone, Afrodite. Wat er precies in de lezing aan bod kwam? God mag het weten.. Onze reporter is een man en hem werd vriendelijk verzocht de woman only ruimte te verlaten voordat men begon! 😉

No worries, we begrepen dat de impact bij hem niet al te high was..

Ondertussen bij de heren (1)
Climatecontrol in optima forma! Serge vertelde o.a. op wat voor manier zijn ruimtes verwarmd en gekoeld worden. Het pand van Ultraware BV aan de Lauwers in Assen werd gebouwd in 1998 en is inmiddels volledig gasvrij. Dankzij de techniek van Comforest is het pand in 2022 voorzien van het meest groene Energielabel namelijk A+++++. 
Iedere ruimte is voorzien van stroommeters en slimme schakelaars waardoor het energieverbruik aanzienlijk teruggelopen is. De nog benodigde energie wordt opgewekt met de op het dak geplaatste zonnepanelen. De opbrengst van de panelen is dusdanig hoog dat ook de warmtepomp met gemak kan worden aangestuurd zodat het pand altijd comfortabel verwarmd is. En dan nóg blijft er energie over. Dus geen energie-neutraal pand, maar zelfs een energie-positief pand. 

Ondertussen bij de dames (1)
Hier mocht de fotograaf nog bij zijn, het moment dat Vivian nog net niet begonnen was. Zoals de foto al uitdrukt; Fijn bedankt! Namens Gerregelt in dit geval.. Zo konden er toch nog vlug wat foto’s worden gemaakt van de opkomst. Veel nieuwe gezichten, en we zien de vrouwen met elkaar kletsen en kennismaken.

Van links naar rechts; Hester de Rijk, Marieke Davids, Kelly Termohlen, Marnie van Meerendonk, Miranda Venhuizen, Jolanda Blaauw en Karin Wassen.

Ondertussen bij de heren (2)
Serge vertelt over zijn bedrijfspand en laat daarbij diverse ruimtes zien die ze uiteraard zelf zo hebben ingericht en geïnstalleerd. Eigenlijk is zijn bedrijf een soort demoruimte voor tal van rondleidingen die hij bijna wekelijks aan ondernemers en andere geïnteresseerden geeft. Daarom ontbreken in de diverse ruimtes de systeemplafonds zodat Serge kan laten zien hoe bepaalde systemen in elkaar zitten en wat voor materialen er gebruikt zijn.

Hij vertelde dat er ontzettend veel vraag is naar verduurzaming van kantoorpanden en dit zette de aanwezige CCA mannen zeker aan het denken.

Ondertussen bij de dames (2)
Leuke posters in die ruimte overigens.

Karin heeft vanuit deze plek een mooi overzicht van de opkomst en kon nog net even wat namen afturven op haar presentielijst. Goed geregeld! Met 1 r en een d dit keer.. 😉

Van links naar rechts; Linda Ensing, Cindy Keur, Marion Brouwer, Marjan Beumer, Renate Groenewold, Gerja Eding, Ilja Goossens en Sylvia ter Wal. Niet lang hierna nam Vivian het over en begon de presentatie..

De Comforest methode
Na zijn bevlogen praatje over zijn super duurzame pand keken de mannen vol bewondering naar boven. Je zag de meesten denken, hoe krijg ik dat voor elkaar met al die techniek? Nou, dan moet je Serge gewoon even bellen, die legt je hun methode uit en zal het plaatje volledig voor je schetsen!

De uitleg van deze methode pikken we even van je website hoor..
- Analyseren: Elk traject begint met het verzamelen en analyseren van data.
- Besparen: Door uit te schakelen wat niet nodig is wordt de eerste winst behaald.
- Verduurzamen: Benodigde energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen.
- Optimaliseren: Verbeter de duurzaamheid, binnenklimaat én het comfort van het pand; realiseer wel 15% meer productiviteit.

 

Goodie bags van LOFF!
We zouden eerst naar wellnesscentrum LOFF gaan, maar dat kon helaas niet meer doorgaan. Dat zit natuurlijk (ook) in hetzelfde pand.

Toch zat er nog een beetje LOFF in de avond, want ze hadden leuke goodiebags ter beschikking gesteld voor de dames. Diane en Linda poseren er speciaal mee op de foto. De fotograaf werd weer toegelaten toen de lezing er op zat..

Die tasjes waren absoluut een warmmakertje natuurlijk! LOFF gaat zeker dames van deze avond terug zien. Leuke reclame! En het is echt heel erg mooi geworden daar.

Thumbs up for climatecontrol
Rogier heeft een interessante rondleiding gehad. En dat gold voor de meeste mannen die wel oren hebben naar deze manier van verduurzaming. We hebben Asser trots dat deze ondernemingen zulke hoge ogen gooien op dit gebied. Het is door de omstandigheden in Europa steeds actueler geworden en het heeft het allemaal in een (groene) stroomversnelling gebracht..

Langs het bedrijfsnaambord van mos liep een ieder naar buiten om direct aan te sluiten bij de dames in Van der Valk.

Vrouwen laten nog even op zich wachten..
In een sfeervolle en dim verlichte bar op de eerste verdieping zitten of staan de mannen nog even te wachten totdat de vrouwen klaar zijn met het bekijken van hun goodiebags.. Er staat Coffee & More op de muur, en dat is ook precies wat er op de bar kwam te staan tijdens het wachten.. Proost heren!

Eindelijk een gemengd publiek
De vrouwen zijn de bar ingestroomd en mengen al vrij vlot met de mannen. Maar omdat er zoveel introducees zijn deze avond is er meer voor te stellen dan normaal. Er ontstaan leuke praatgroepjes en de leden kletsen bij over wat ze gezien en gedaan hebben. Drankjes worden rondgebracht en niet lang daarna opent het lopende buffet. Hier begint het business- en borrelpraten dan eindelijk! Met op de voorgrond Hester de Rijk en links van haar Leonoor Visker, die met haar bedrijf langdurige rugklachten aanpakt. Ze was een introducee van Geertje en onze reporter was niet bij haar weg te slaan.. 😉

Van der Valk haute cuisine
Het eten was uiteraard weer keurig verzorgd zoals we gewend zijn van Van der Valk Assen. Een mooi uitgebreid buffet met zowel warme als koude tapas die gretig aftrek vonden.

Er zijn maar weinig leden geweest die niet voor een tweede ronde gingen! 😊

 

Afsluitend; eten, drinken, netwerken
Met deze foto van een borrelend en etend CCA gezelschap sluiten we deze editie weer af. Het was een geslaagde opzet zo met mannen en vrouwen apart, maar de volgende keer zitten we gewoon weer met zijn allen bij elkaar! Op 12 december komen we samen in De Nieuwe Kolk in Assen waar gastspreker en ex commando Erik Wegewijs wat zal vertellen over leiderschap.

Copyright © 2020 Commerciële Club Assen. Alle rechten voorbehouden | Sitemap
Realisatie door Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau