• Erik Wegewijs in DNK en TOF

    Erik Wegewijs in DNK en TOF

    "Artist, warrior, philosopher"

Onze special (forces) VIP: Erik Wegewijs
Als eindejaarsafsluiting hadden we iemand naar Assen gehaald met een mooie kijk op leiding geven, Erik Wegewijs. Erik is ex-commando en heeft een zeer respectabele periode van 25 jaar als officier gediend in ons nationale keurkorps, het Korps Commandotroepen.

In deze periode heeft hij ervaren wat het is om tijdens inzet onder zware omstandigheden leiding te geven als groene baret. Er werd van als commandant van deze gespecialiseerde eenheid verwacht dat hij naast dit zware werk allerlei keuzes en beslissingen nemen moest.

Hij vertaalt deze ervaring tegenwoordig in advies aan bedrijven en ondernemers.

De grootste groepsfoto sinds jaren!
We beginnen gelijk met de leukste foto van de avond. Een hele grote groepsfoto in zaal 5 van DNK waar maar liefst 90 leden op staan. Een ongekend record qua opkomst bij een event van onze club. Super!

In het midden van de foto staat onze gastspreker van deze avond, Erik Wegewijs. Iets meer naar links NOG een andere VIP, namelijk onze burgemeester Marco Out.

Eindejaarsafsluiting in DNK
In deze mooie ambiance kwamen zo’n 90 CCA leden samen tijdens onze jaarafsluiter.

Hier zien we de aanwezige leden voorafgaand aan de presentatie van Erik kennismaken of bijkletsen onder het genot van een geserveerd drankje. De bediening was in handen van het vlotte team van DNK. En Peter, als je dit leest, mag je de dames en heren nog een groot compliment maken voor de bediening en gastvrijheid deze avond! Keurig verzorgd.

We hebben een mooie complete avond gehad waarin we gezelligheid, advies over leiderschap en keuzes maken EN culinaire hoogstandjes perfect hebben kunnen combineren.

 

Sfeervolle verlichting en een heerlijk ontvangst
Niet per se makkelijk voor fotograaf en cameraman, maar het gedimde en sfeervol gekleurde licht zag er wel weer erg uitnodigend uit in de foyer van ons Asser cultuurpaleis De Nieuwe Kolk. De ruimtes zijn allemaal gezellig verlicht en ingericht, en de kerstsfeer is prominent aanwezig. Deze locatie is een warm bad en zeer prettig voor ons om jaarlijks te gebruiken voor onze grote events.

Kerstsfeer in cultuurpaleis
Je zag al gauw dat veel leden toch graag bij 1 van de mooi opgetuigde kerstbomen gingen staan. Het is weer de tijd van het jaar en zo te zien is dit gevoel en het samenzijn node gemist vorig jaar.

Zo heeft dit jaar 2022 op ondernemersgebied gelukkig wel weer voor wat meer pieken gezorgd dan het jaar ervoor. Het is dadelijk aan Erik om te vertellen over zijn militaire avonturen en daarna een balletje op te gooien over leidinggeven en het volgen van je gevoel.

 

Asser ondernemers en familie
De sfeer zit er lekker in bij de heren. Maar er viel dit jaar gelukkig ook weer genoeg te lachen.

Fred van Dellen en Jeroen Sprangers hebben het al vrij vlot naar hun zin. Worden hier ‘Grootste’ zaken besproken op gebied van Risico Management en / of bedrijfsrecht van Rein? Vaste gasten Willem Everts en Harm Bellinga worden meegenomen in dit leuke onderonsje.

Op de achtergrond zien we de dochter van Geertje in beeld. Leuk Geertje dat je haar hebt meegenomen.

 

Dynamisch duo
Houd Bart de (winter)schilder in de gaten! Hij vormde de hele avond een koppel met Erik Greven van Multicolour. Beide heren komen uit Winschoten dus kennen elkaar al een tijdje. Mogelijk zien we een samenwerking tegemoet. In het voorjaar bijvoorbeeld een total make over in kleuren van het pand van Multicopy Erik? Wel mooie reclame voor jou Bart. Zoals het op je eigen busje staat.. WOW! GAAF! Mooi dynamisch duo deze 2 heren. Een en al gezelligheid.

Overtreffende DNK trap
Het is maar goed dat we DNK geboekt hadden. Hier zien we de CCA leden de trap afdalen naar zaal 5 waar Erik inmiddels zijn presentatie klaar had staan. Het deed ons goed om zoveel verschillende leden te zien. Dit is qua opkomst tot nu toe de overtreffende trap. 😉

Levi werkt in de loop nog even een amusehapje weg en Sandra neemt haar welkomstbubbels mee de zaal in. Gelijk heb je. Proost!

CCA lid Marco Out
Goed om ook onze burgervader weer eens in de gelederen te hebben. Wat veel mensen niet weten is dat de burgemeester lid is van de CCA. En uiteraard mag hij daarom niet ontbreken op het laatste event van het jaar. Op deze foto laat hij zien dat hij op gelijke trap staat met onze leden..

We zien hem dan ook graag in de CCA gelederen en bedanken hem voor zijn komst.

Wie loopt er overigens voor de burgemeester aan? Juist, het is ons aller ideale productiemanager;

Claas met een C, in De Nieuwe Kolk met 2 K’s.

De CCA trekt (redelijk) volle zalen!
Oke, met 90 leden zat zaal 5 uiteraard nog niet voor de helft gevuld, maar het waren er in elk geval meer dan we verwacht hadden. Een ieder kiest zijn plek in de zaal voordat Geertje het welkomstwoord begon.

Niet lang hierna ging het licht op standje dimmen en konden we luisteren naar het verhaal en de adviezen van onze in Swifterbant geboren Commando Erik Wegewijs.

Artist, warrior, philosopher
Na meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van leiderschap heeft Erik zijn opgedane kennis en vaardigheden vertaald naar bruikbare inzichten en perspectieven voor anderen. Zo plat als mogelijk en zo hiërarchisch als noodzakelijk werken, is slechts één van zijn principes waar hij vaak op terugkomt.

Als zelfstandig adviseur, coach en sparringpartner denk Erik mee in de meest uiteenlopende werkvelden en op diverse niveaus. Hij wil liever verbreden dan verdiepen en probeert te leven volgens zijn adagium; ‘Artist, warrior and philosopher’. Dit is een in de Renaissance ontstaan concept welke goed bij hem past en welke hij voortdurend na wil streven.

Special Forces Vips
We kunnen Erik ook kennen van het tv programma Special Forces Vips. Hij vertelde aan het eind van zijn presentatie over hoe hij hiervoor was benaderd. Dit was net na zijn keuze om de Commando’s te verlaten en zich uit zijn comfortzone te begeven als zelfstandig ondernemer.

Alleen als de programmamakers er mee akkoord gingen dat hij de regie zou krijgen en volledig zichzelf mocht zijn wilde hij daar wel aan meewerken. Het resultaat is een succesvol programma dat inmiddels 2 seizoenen kent. Erik bedankte het ondernemerspubliek voor hun aandacht en sloot daarna aan bij het etentje in restaurant Tof aan de overkant.

 

Bedankt voor uw aandacht!

Na alle vragen over werd er afgerond en kon iedereen zijn jas weer zoeken om de kou in te gaan een paar honderd meter richting onze luxe dinerlocatie.

Erik, jij bedankt voor het komen naar Assen. We vonden het interessant om je als spreker te hebben.

Een TOF restaurant!
Assen is weer een super mooi en heerlijk restaurant rijker. EN dat is (dubbel) TOF! Op de plek waar vroeger een herenzaak zat, Fosbury’s, zit nu een restaurant die gerechten serveert waarvan wij inmiddels collectief als CCA zeggen; Laat de firma Michelin binnenkort maar eens een keertje afmeren in Assen naast de Kolk, dan verzorgen wij de rode loper wel de resterende 100 meter. Grote klasse. Ze creëren en serveren een zeer divers en overheerlijk smaakpallet met bijzondere en bijzonder smakelijke gerechten.

De hoofdgast van de avond zit aan tafel met Geertje Dam, Savannah Groenhout en Jozef Groenhout.

s

Nicole Wairata en band
De CCA had een leuke lokale band ingehuurd om het diner muzikaal te omlijsten. Hier zien we de jonge Asser zangeres Nicole Wairata, tevens vocalcoach. Ze is talentvol en heeft een mooi stemgeluid.

Ze hebben nog geen officiële naam voor de band maar met deze kwaliteit is dat een kwestie van tijd. Het was heerlijk op de achtergrond en luisterde lekker weg.

Volgend jaar op het TT festival Nicole? 😊 Thanks for your vocals!

Heerlijk dineren en borrelen (1)
Een ieder neemt hier nog de nieuwigheid van dit restaurant in zich op en we zien veel goedkeurende blikken. Het is er instant gezellig.

John Schmitz, Marieke Davids en Hester de Rijk zijn met een wijntje aan het wachten op het voorgerecht.

Heerlijk dineren en borrelen (2)
Hier zien we Chris Post, Chris de Vos, Gerard Gelling, Richard Heling en Harm Bellinga genieten van het visrijke voorgerecht. Na 1 hap van dit gerecht wisten we gelijk dat we goed zaten. Je proeft de kwaliteit gelijk. We wensen jullie drukke weken toe mensen van Tof! Elke tafel en bezoekende maag gevuld.

Offertetijd..
Zie je wel, we wisten het wel toen we deze 2 bij elkaar zagen in DNK. Nu zitten ze ook bij elkaar aan tafel.

Uit deze foto kunnen we opmaken dat Bart Grezel een rekensommetje maakt over hoeveel blikken verf hij binnenkort moet bestellen, inclusief afplaktape en manuren, om het pand van Multicopy over te laten schilderen. Bart is door de wol geverfd en plukt zo zijn vruchten van zijn lidmaatschap bij ons. 😉

Er mag een nieuwe kreet op jouw bus Bart.. TOF!

Nieuwe leden

We sluiten het stuk bijna af door nog even onze nieuwe leden te vernoemen hier.

  • Marjan Beumer van Zonneveld van ROMA Opticiens
  • Daan Pool van Pienter online marketing
  • Ilja Goossens van wegwijscoach.nl
  • Henk Tappel van Autobedrijf Tappel
  • Jelle Hol van sparkbedrijfsadvies.nl

 

Afsluitend; Een TOF en mooi afsluitend event
Met deze foto van het mooie logo van dit nieuwe restaurant sluiten we het jaar 2022 als CCA af.

Het was ons een waar genoegen om het jaar met zoveel leden af te sluiten en we hopen hiermee nog meer leden te motiveren om te komen op onze komende events in 2023.

Op 9 januari zitten we alweer in De Nieuwe Kolk. Dit keer voor de aftrap van het nieuwe jaar in onze traditionele Asser nieuwjaarsbijeenkomst.

Graag tot dan!

Team CCA

Copyright © 2020 Commerciële Club Assen. Alle rechten voorbehouden | Sitemap
Realisatie door Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau