• Asser Aftrap 9 januari

    Asser Aftrap 9 januari

    “300 leden trappen af!”

DNK als locatie van een nieuw Asser format!

De Nieuwe Kolk is de locatie van de eerste variant van onze nieuwjaarsbijeenkomst, de Asser Aftrap.

Onlangs waren we hier, vlak voor de kerst, nog te gast met als spreker Eric Wegewijs over leiderschap en keuzes maken. Ook vandaag wordt dat thema weer besproken.

300 leden trappen af!
We zijn het jaar 2023 begonnen met een nieuw format! De Asser Aftrap.

De Asser Aftrap is een initiatief van de volgende 5 organisaties namelijk: De Gemeente Assen, Vaart in Assen, Commerciële Club Assen (CCA), Ondernemend Assen, DNK - De Nieuwe Kolk en Businessclub Drents Museum.

Deze eerste editie hebben we gehouden in De Nieuwe Kolk.

 

Handen schudden voor 2023
Maar liefst 300 leden van alle verschillende clubs en organisaties kwamen acte de présence geven in DNK. Dat waren veel handen om te schudden! En dat is op diverse foto’s ook goed te zien.

Om te beginnen was er een ontvangstcomité waar onze burgervader Marco Out een van de eersten was die leden een gelukkig nieuwjaar kon wensen.

Er was een goede vibe die als lekkere ‘nieuwjaarsenergie’ door de foyer en zaal ging.

 

Muzikale snacks..
De Great Borrelnootjes hebben de avond weer muzikaal begeleid. De laatste keer dat we hen zagen was bij ons gala begin 2022 in het Drents Museum en ook toen waren ze een prettige vrolijke noot. Deze 2 zingende rasartiesten speelden weer super leuke muziek en kregen de nodige sfeer in de zaal met hun akoestische noten en akkoorden. Sfeermakers eerste klas, met gitaar en contrabas!

Ontvangst in de foyer (1)
Hier zien we al dat er veel mensen zijn gekomen. De eersten zoeken elkaar op en wensen elkaar het allerbeste.

Ontvangst in de foyer (2)
Ga dit keer maar zoeken naar je vaste eventbuddy! Dat was nu wel even wat meer een uitdaging 😉.

 

Karin was een avondje vrij..
Karin is normaal standaard en ook haast traditiegetrouw degene die onze eigen CCA leden ontvangt en aanvinkt op de presentielijst. Dit keer hoefde ze dat niet te verzorgen en kon ze gewoon gelijk vanaf het begin een drankje mee doen. Is ook wel een keer fijn Karin! 😊

Geertje heeft een vermoeide hand
Ja Geertje, dit is even andere koek dan de aantallen die we als CCA doorgaans binnenkrijgen op onze events. Minstens 5x zoveel! Dus u zal het nog wel even voelen mevrouw de voorzitter 😊. Maar bij elke hand een gemeende en representatieve lach. Chapeau!

Out en nieuw!
Burgemeester Marco Out opende de zaal met een leuke Asser intro om het jaar en dit event in te luiden. Het deed hem ook erg veel goed om in zulke grote getalen de deelnemers van de verschillende clubs bij elkaar te zien. Hij benadrukte het belang van de goede onderlinge band met de ondernemers uit de stad en regio, en ziet deze traditie dan ook graag een mooi vervolg krijgen volgend jaar bij Harry Tupan!

 

Iedereen gezeten
De zaal is gezeten en de sfeer is gezet gezien de vele goedlachse gezichten van de Asser ondernemers. Voor ons als CCA zagen we ook vele nieuwe gezichten en dat was erg leuk om mee te maken. Goed om op deze manier elkaar kruis te bestuiven! Nu graag uw aandacht voor onze sprekers..

Het leger op de flanken!
Onze burgervader werd niet beveiligd deze avond maar wel geflankeerd om maar binnen militaire termen te blijven. Aan zijn zijde zagen wij 2 militairen van het 13e Bataljon Regiment Stoottroepen Prins Bernhard. Deze Stoters zijn de laatste tijd regelmatig in het nieuws, o.a. omdat het voortbestaan van onze JWF kazerne in gevaar is door de geplande verschuivingen met Defensie vastgoed en eenheden in het land.

Behoud van onze kazerne
Het laatste woord is hier nog niet over gesproken en uiteraard zet de lokale politiek zich in voor het behoud van deze kazerne en de hierop werkzame militairen en burgers. Dit belang weegt zwaar voor een stad als Assen. De JWF kazerne is al in ons midden sinds 1892 en is onlosmakelijk verbonden met onze stad, de provincie en de regio noord Nederland ogv werkgelegenheid en verbondenheid.

Assen en de JWF kazerne horen bij elkaar.

 

Falcon Legion; Zelf rode baretten opleiden
Een andere reden dat onze rode baretten in het nieuws zijn is vanwege het feit dat ze vanaf mei dit jaar zelf weer een opleiding gaan verzorgen om meer Luchtmobiele collega’s (rode baretten dus) binnen de hekken van de JWF kazerne te krijgen. Normaliter worden alle rode baretten in Schaarsbergen bij Arnhem opgeleid. Maar in tijden van personeelsschaarste grijpt ons eigen 13e Bataljon naar dit middel en willen ze vooral lokaal nieuwe soldaten gaan werven en opleiden.

Stoters, succes met vinden en opleiden van nieuwe rode baretten. Make us proud!

 

De sfeer monitoren
Het licht en het decor waren weer prachtig sfeervol neergezet. Hier mogen we DNK toch wel weer een groot compliment over maken! En het was voor de aanwezigen best indrukwekkend om in deze theatersetting 2 gewapende militairen op het podium te zien. In deze setting voelde de volgende spreker zich echter wel gelijk thuis..

 

Peter van Uhm
Na de opening van Marco kwam Generaal buiten dienst Peter van Uhm aan het woord als hoofdspreker van de avond. Ook hij vertelde ons over leiderschap en (moeilijke) keuzes maken..

Van 5 september 2005 tot en met 13 maart 2008 was hij commandant Landstrijdkrachten (CLAS). Op 17 april 2008 volgde hij Dick Berlijn op als commandant der Strijdkrachten. Zijn termijn eindigde op 28 juni 2012. Het resultaat was het 40 jaar lang dienen van ons land als groot officier. Zijn eindrang van 4 sterren generaal is maar voor weinigen weggelegd. Een absolute topleider en visionair.

WO2 en vrijheid als inspirator
Deze in Nijmegen geboren bakkerszoon hoorde in zijn middelbare schooltijd over de bevrijding van Nijmegen in 1944. Hier kreeg hij het idee dat dienen bij de Koninklijke Landmacht wel iets moois kon zijn. In 1972 startte hij zijn opleiding aan de Koninklijke Militaire Academie te Breda en maakte hij dat dienen meer dan waar. Hij heeft mooie tijden gekend, maar ook absolute (persoonlijke) dieptepunten.

Mogendheid in crisissituaties
Peter van Uhm had een pakkend verhaal over zijn indrukwekkende diensttijd binnen onze Koninklijke Landmacht, en als Bevelhebber der Strijdkrachten. De oorlog in Rusland gaat helaas nog steeds door en is uiteraard uitgebreid besproken. Hier horen en zien we Peter ook regelmatig over spreken op radio, diverse podcasts en tv.

Ontroerend en indrukwekkend
En natuurlijk deed Peter zijn ontroerende verhaal over de dood van zijn zoon op zijn eerste werkdag als Bevelhebber der Strijdkrachten. En hoe ga je dan verder? Een ontzettend indrukwekkend en aangrijpend verhaal van een militair vakman die ooit het wapen koos en zijn zoon verloor in Afghanistan in 2008. Hier werd de zaal muisstil van..

Peter schreef er een boek over; “Ik koos het wapen”. Wij kiezen jouw boek Peter! Een prachtig respectvol relaas.

De handen op elkaar voor Peter van Uhm

De zicht- en voelbare aandacht. Soms zegt een foto meer dan 1000 woorden.

Bloemen van de burgervader
Met dit prachtige boeket en een welgemeende handdruk bedankt burgemeester van Assen Marco Out spreker Peter van Uhm voor zijn komst en indrukwekkende woorden.

Afsluitend applaus
Met dit daverende applaus bedankte de zaal de spreker van vanavond en maakten ze zich op om weer te verzamelen in de foyer voor een hapje en een drankje.

Ik koos het wapen
Tegenwoordig verzorgt Peter verschillende lezingen en levert hij strategisch advies met betrekking tot crisisbeheersing aan organisaties in nood.

Tevens werd hij benoemd tot adjudant in buitengewone dienst van H.M. de Koningin. Na zijn pensionering werd Van Uhm aangesteld in de RvT van Nationaal Park De Hoge Veluwe, als commissaris bij defensieproducent Thales Nederland en als strategisch adviseur bij de Amsterdamse brandweer.

Borrelen met 5 clubs tegelijk
Na het zaalgedeelte was het tijd voor de afsluitende borrel en werden er heel veel lekkere hapjes geserveerd door het personeel van DNK. Rond 20.00 uur zat het event er op en iedereen ging rond 20.00 weer naar huis. We hoorden alleen maar goede reacties! Volgend jaar doen we dit in het Drents Museum. Save the date!

Afsluitend, met team DNK
We kijken terug op een geslaagde bijeenkomst en het begin van een mooie traditie!

Het is prachtig om zoveel Asser ondernemers bij elkaar te zien.

Er zijn veel handen geschud, er is genetwerkt, diverse connecties gemaakt en er zijn diverse afspraken ingepland in menig agenda.

Graag tot ons volgende event! Deze is op 13 februari bij Chesterfield Branding in Assen.

Neem gerust 1 of 2 introducees mee.

2023 is begonnen..

Team CCA

Copyright © 2020 Commerciële Club Assen. Alle rechten voorbehouden | Sitemap
Realisatie door Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau