• Alex van Ginneken 17 april

    Alex van Ginneken 17 april

    “De CCA op de gezonde toer!”

De CCA op de GEZONDE tour!

Op maandag 17 april waren we met de club bij Het Gezondheidsgilde Assen waar we een inkijkje kregen in dit nieuw opgezette bedrijf. Voorheen was hun bedrijfsnaam Sport en Voedingscentrum Assen, maar dat bedrijf is nu volledig uitgebreid naar een total health concept. Goed en zeer uitgebreid!

Niet alleen kwamen de mensen van Het Gezondheidsgilde aan het woord, we hadden ook een spreker die perfect aansloot bij het thema van de avond; Alex van Ginneken. Alex heeft onlangs een e-Book uitgebracht genaamd “100 lifestyle hacks voor Super CEO’s”. En in dit boek komen tal van tips over gezond leven en werken aan bod.

De ontvangstruimte zat lekker vol en er stond een gezond, voedzaam en smaakvol buffet klaar. Deze was met zeer veel zorg samengesteld door cateraar SMAAK en de mensen van Het Gezondheidsgilde. 

De g van Gezond en een bak met ijs..
Hier zien we healthcoach Suzanne Wit op de rug met het shirt van hun nieuwe bedrijf aan. Ze vult hier even de drankjes bij in een bak met ijs, en af en toe snelt ze naar de ingang om nieuwe binnenkomers te begroeten. Over een bak ijs gesproken, Suzanne had laatst al een aantal CCA’ers op sleeptouw genomen bij een hele frisse duik in de Baggelhuizerplas! Wim Hof stijl..

Dit koud water fenomeen kwam in zowel de presentatie van haar partner Niels, als die van Alex aan bod. We denken dat meer leden naast Geertje en Vincent dit een keer gaan doen, maar de komende tijd is het water iets te warm op Baggelbeach.. Heeft er iemand een grote teil en een grote ijsblokmachine?  

Karin op haar nieuwe groene schoenen
Karin stond weer klaar met haar ledenlijst en ontving de leden en introducees op haar nieuwe groene pattas. Girls Run Faster! Leuk merk, en het past bij de sportieve setting van de avond.

Al vrij snel zagen we dat dit onderwerp en de locatie in trek waren want er kwamen zo’n 50 CCA leden en diverse introducees op af. Op de achtergrond staan Bart Grezel en introducee Edward Maris van Bureau DRP Assen. Beiden zijn toevallig elke dag bezig met mooie kleuren dus waarschijnlijk kunnen jouw groene schoenen hun goedkeuring wel wegdragen Karin! Om in te lijsten..

Netwerken in het Gildekwartier
Het pand van Het Gezondheidsgilde staat aan de Klompmakerstraat 22 in Assen, op het bedrijventerrein wat nog aan de wijk Marsdijk grenst. Leuk dat het bedrijf zich Gilde noemt, dat past perfect op dit terrein waar alle straten vernoemd zijn naar oude ambachten en dus Gildes. Daar is vast over nagedacht!

De leden en introducees staan al klaar en zijn nieuwsgierig naar de gezonde verhalen van de avond.

Een buffet met minder vet..
De mensen van Het Gezondheidsgilde stonden ook dichtbij de ingang om de leden te begroeten en welkom te heten. Anders dan normaal konden we nu direct een bord eten pakken en een sta- of zitplek zoeken om met elkaar te kletsen. Het buffet vond gretig aftrek en ook hier zat een gezonde en uitgebalanceerde gedachte achter waar we later meer over te horen kregen. Wat ook nieuw was, er stond geen alcohol op het menu. Het Gilde had een grote gekoelde bak met gezonde sapjes en veel bronwater klaargezet. Punt gemaakt! Netwerken kan ook zonder alcohol. Goed voorbeeld doet goed volgen.

 

Op de tafel met het programma!
Met veel energie en bevlogen enthousiasme klom Geertje op de tafel om iedereen welkom te heten en het programma van deze avond op te sommen. Ze kondigt hier ook alvast alle sprekers aan, en dat zijn er nogal wat vanavond! Het is dus niet alleen een maag- maar ook avondvullend programma dat vol zit van CCA nieuwsfeitjes, aankondigingen van events en dus de hoofdmoot; tips over gezonder leven EN werken.

Een welkome avond voor veel ondernemers die ook naar tijd, ruimte en energie moeten zoeken om dit allemaal in balans te krijgen. Here we go!

Martine Plaat nieuwe VZ de JCCA
Geertje opende vanavond met het naar voren roepen van Martine Plaat. Martine heeft Leonie opgevolgd als voorzitter van de JCCA, de Jongeren Commerciële Club Assen. Geertje en Martine (ook op sportieve schoenen) spraken uit dat de beide clubs in de nabije toekomst meer met elkaar op gaan trekken. En dat kan gezien hun best hoge leeftijdsgrens (45) ook best 😉. We bedanken Leonie voor haar diensten en wensen haar veel succes toe in haar zakelijke toekomst. Martine, superleuk, goed EN Mooii dat je de nieuwe voorzitter bent geworden. We zien je al 2 jaar regelmatig komen op onze events namens de JCCA, dus we zagen je betrokkenheid al veel langer dan vandaag. Mooii Wonen!

Het CCA programma voor de rest van het jaar
Mirjam kondigt hier nog even de rest van het programma aan waarbij ze in het bijzonder even inzoomt op het event van Marjoleine Boonstra op maandag 15 mei. Ze is een Nederlandse kunstenares en documentairemaker die gespecialiseerd is in fotografie en videokunst. Haar werk is zowel nationaal als internationaal bekend en heeft verschillende prijzen gewonnen. Op 15 mei gaan we een erg mooi en zeer gewaardeerd werk van haar zien op de meest unieke plek van Assen, de JWF kazerne. Het onderwerp is indrukwekkend, het gaat namelijk over veteranen met PTSS.

Niels en Suzanne, healthcoaches
Het Gezondheidsgilde is een samenwerking van diverse specialisten op gebied van health.

Dit zijn 2 van de in totaal 6 eigenaren van dit dynamische bedrijf, Niels en Suzanne. Als je ze ziet dan straalt er al zoveel energie van af dat je niet anders kan dan zin krijgen in bewegen en gezond eten. Niels gaat zo het woord doen over hun bedrijf en stelt hierin ook de rest van de partners voor.

Op deze foto vult Niels het verhaal van Alex aan, en het is geen verrassing dat veel tips en ervaringen van Alex zeer goed aansluiten bij elkaar. Healthmatch..

Gezondheidsgilde
Niels vertelt verder over de kern van hun diensten aan een inmiddels gesettled publiek. Deze draait om het vinden van de balans tussen fysieke en mentale gezondheid. Zoals ze zelf zeggen en ook schrijven op hun website; 'De mate waarin jij gezondheid en geluk ervaart, hangt samen met hoe jij scoort op het totaalplaatje van je gezondheid. Beweging, voeding, slaap, maar ook rust, relaties en bewustzijn zijn onderdelen van dat totaalplaatje’.

Als tool om deze balans te bewaken gebruiken ze een zogenaamd ‘Balancewheel’. Deze laat zien welke aspecten in het leven invloed uitoefenen op hoe je iemand zich voelt. Door alle onderdelen van dit Balancewheel langs te gaan, bepalen ze het startpunt van jouw reis. Ze stellen realistische doelen en bieden je de ondersteuning die jij nodig hebt op je pad naar een gezond en gelukkig leven.

De aankondiging van een commerciële hardloper

Hij stond al even geduldig aan de zijlijn te luisteren naar zijn voorgangers en Gildemensen, maar nu is het zijn beurt. Met veel grandeur kondigt Geertje hem aan en komt Alex voor het scherm waar hij al even op prijkt. Het is tijd voor zijn verhaal en zijn tips die ons leven gezonder en ook meer in balans kunnen maken. Hij schreef er een boek over; 100 lifestylehacks voor super CEO’s. Zijn favoriete quotes zijn:

“Veel mensen zijn ondervoed, niet in calorieën maar in voedingsstoffen”.

“De afstand van de bank tot de voordeur is het zwaarste gedeelte van de training”.

Hoe herkenbaar en waar is dat? Die snappen en voelen we allemaal.. The gym is yours Alex!

 

Alex van Ginneken: Think big, start small, scale up
Alex heeft een missie. Deze is het verder helpen van ondernemers met een startup, scale-up of grown-up om ze te helpen groeien met hun business. Hij coached op diverse vlakken en zijn plan is er op gericht om alles naar een hoger niveau te brengen. Hij maakt hiervoor altijd een roadmap op met heldere doelen. Als hij een klant helpt wil hij ook zo snel mogelijk een succesbeleving creëren. Dit bindt en motiveert enorm en is vaak de basis van een goede samenwerking of start van iets.

Ook kijkt hij mee met het verdienmodel en verdienvermogen van een bedrijf en kan hij ze steunen in de voorbereiding naar verkoop, overname of funding ronde. Daar staat hij zelf ook om bekend, het overnemen en weer doorverkopen van bedrijven.

Marathon Des Sables; 256 km hardlopen in de woestijn..
Op een moment heeft Alex zijn hele levenspatroon omgegooid qua eten, drinken maar ook bewegen.

Hij zocht steeds meer naar uitdagingen ogv werk maar ook fysiek. Hij hoorde van een van de zwaarste marathons ter wereld, Marathon Des Sables in de woestijn van Marokko. Hier wilde hij aan mee doen en heeft dit ook gedaan in 2016. Dit werd een absolute lifechanger voor hem vertelde hij aan het CCA publiek dat al gingen zweten bij de gedachte.

Een tijd terug kreeg hij een ijsbad bij Wim Hof als presentje van zijn vrouw. Nu maakt hij er regelmatig gebruik van en coached hij zelf ook op dit gebied. Sterker nog, in zijn boek beschrijft hij hoe je zelf een ijsbad kan bouwen! Daarmee kunnen we dus gelijk weer afkoelen..

 

Geen calorieën maar voedingsstoffen
Zijn aanpak bestaat onder andere uit het coachen en tips geven over de onderdelen voedingssupplementen, gezonde gewoontes, de psyche, sporten, slapen, digitale detox, healthgadgets en

hij let ook op de teamsamenstelling in je bedrijf. Hij geeft ondernemers tools om mee in balans te komen als mens, en vooruit te helpen als ondernemer.

Als je met Alex in zee, of de woestijn gaat, maak je niet alleen gebruik van alle lessen die hij heeft geleerd, maar krijg je ook toegang tot een enorm netwerk van experts, professionals en andere ondernemers.

Hopelijk zit Het Gezondheidsgilde Assen daar vanaf vandaag ook bij!

Een tevreden klant van het Gilde!
Henk Kragt is een oudgediende van de CCA en verteld hier iets over zijn beleving en ervaring als klant van het Gezondheidsgilde. Henk ervaart de service en coaching als zeer kundig en motiverend en raadt het iedereen aan. Wij zien hier echt een krasse 60 plusser die het bewijs levert dat als je maar wil, je heel lang gezond en in goede conditie kan blijven! Super Henk, je bent een ware ambassadeur voor de diensten van het Gilde. Super actief en in good shape. Petje af en bedankt voor je bijdrage.

Gezond en gezellig!
Hier zien we Anniek Ottens, Asser onderneemster van Aanzet.co, concept & communicatie. Ook zij is een van de partners van Het Gezondheidsgilde en doet de marketing en communicatie. Ze keek deze avond tevreden toe hoe de bekendheid van haar / hun bedrijf vanavond weer wat groeide dankzij de aanwezigheid van zoveel leden. Ze kan daarnaast ook rekenen op een stuk exposure met de plaatsing van allerlei stukjes op de website en social media kanalen van de CCA. Komt goed Anniek, wordt Gerregelt! 😉

TT cityrun
Stefan Zevenberg promoot de TT cityrun. Deze is op 17 juni en start op het heilige Asser asfalt. Vanuit hier rent men naar het centrum van Assen. Stefan heeft de ambitie om van deze run de grootste van Drenthe te maken. 15 kilometer mensen, wie doet er mee? No worries, je hoeft je nog niet druk te maken om motoren, die zijn er pas de week er na..

Netwerken met een kom pompoenensoep
De eerste loper heeft zich al ingeschreven Stefan? Sommigen van ons kennen Edward al, maar dat is een echte mountainbiker! Ga je daar ook nog iets voor organiseren? Eet smakelijk en succes met de TT Run!

Afsluitend
En met deze laatste foto van Alex & crowd sluiten wij dit event af. We vinden het leuk om weer bij een ander en nieuw bedrijf in Assen over de vloer geweest te zijn. We hopen dat we er allemaal iets beter van zijn geworden of zullen worden. Om 20.00 uur liepen de laatste CCA leden gemotiveerd naar buiten en zijn er volgens ons diverse lidmaatschapsformulieren ingevuld.

Graag gezond tot de volgende keer!

Team CCA

Copyright © 2020 Commerciële Club Assen. Alle rechten voorbehouden | Sitemap
Realisatie door Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau