• Asser Haringparty 2023

  Asser Haringparty 2023

  Samen met elkaar happen op de Kop van de Vaart.

Asser ondernemers op de Kop van de Vaart
De maand juni is weer in volle gang dus betekent dat voor Assenaren en Asser ondernemers dat er weer genoeg te beleven is in onze stad. Het weer is al een week lang top, de TT staat ronkend voor de deur en we konden weer naar de Kop van de Vaart voor onze (inmiddels) traditionele HARINGPARTY!

Asser ondernemers verenigt u. Samen met (en niet naar..) elkaar happen op de Kop van de Vaart.

Gezamenlijk smakelijk event
De Asser Haringparty is een gezamenlijk event van de CCA, JCCA, Ondernemend Assen en Vaart in Assen.

Het is mooi om te zien dat al deze businessclubs de koppen weer bij elkaar hebben gestoken om dit event samen te organiseren en vieren. Deze traditie verbindt, laat ons samen genieten van het weer, de vis, de drankjes en de hele goede sfeer. Uiteraard is het een initiatief van organisator en horecabaas Ronald Obbes. De muzikale omlijsting werd weer verzorgd door het Asser Mannenkoor en Beatrover!

Verzamelen bij Manolitos!
Uiteraard verzamelden we als CCA weer bij Mano op de Markt. Hier beginnen we elk jaar om het event voor ons zelf te openen. We doen dit altijd ruim van te voren zodat we de tijd hebben voor en met elkaar om te genieten van de zon, eten, drinken en elkaars gezelschap. CCA qualitytime! Mano bewijst zich altijd weer als een ideale gastheer en zorgt dat geen enkele gast iets te kort komt. Hij en zijn personeel werken hard en altijd met een lach om iedereen te voorzien van heerlijke tapas en drankjes.

 

Gezellig onder elkaar zijn
We vinden het als CCA prettig om eerst even bij elkaar te komen voordat we naar de Kop van de Vaart lopen om ons in de Haringparty te mengen. Dit geeft ons de gelegenheid om even bij te kletsen en met elkaar de werkdag achter ons te laten. Hier worden nieuwtjes uitgewisseld en er wordt kennis gemaakt met nieuwe leden. De zomer is wat dat betreft lekker begonnen want we zochten allemaal de schaduw op van de grote Mano parasols. Enjoy!

Nieuwe leden (1)
We hebben weer 4 nieuwe leden binnen de CCA gelederen! Om te beginnen, Koos en Martijn Hoving van The Chesterfield Brand uit Assen. Die kennen we! We zijn onlangs in hun prachtige bedrijf geweest voor een CCA uitje. Ze zijn marktleider ogv hoogwaardige leren tassen en ze sponsoren de 4 mijl van Groningen. Koos liet weten de ochtend er na alweer naar India te vliegen op zakenreis naar de fabrieken. Alleen een mooie leren tas als handbagage mee Koos? Fijn dat jullie lid zijn geworden. Die zit in de tas..

Nieuwe leden (2)
De trend van verjonging bij de CCA zet door! Geertje stelde deze avond nieuwe aanwinst voor aan de leden. Floris Zwartsenburg is ZZP’er in detachering, werving & selectie en interim management. Als recruiter en arbeidsbemiddelaar heeft hij inmiddels ook al een mooie CV. Hij gaf gelijk acte de préséance op onze Haringparty en was gezellig aanwezig. Leuke binnenkomer Floris! Welkom. Goed herkenbaar shirt ook.

 

Nieuwe leden (3)
Helaas niet op de foto maar later wel gespot buiten waren de volgende 2 nieuwe leden.

Mark Evertzen van ME Floors uit Gieten (door hem zelf opgericht in 2008). Met meer dan 25 jaar ervaring is Mark ervaren in totaalprojecten en bekend in de interieurwereld. Naast vloeren levert hij ook prachtige meubel- en gordijnstoffen voor de projectenmarkt.

Wim Drenth van Hyprovide assurantie en hypotheken in Assen. Wim werkt samen met 6 andere specialisten en als team zijn ze gepokt en gemazeld in de wereld van huizen en hypotheken en werken volgens de beroepscode voor financieel adviseurs.

Ronald kondigt zijn liefde aan|
Zoals de meesten van ons weten is Ronald Obbes organisator en motor achter de Asser Haringparty. Hier vertelde hij aan alle CCA aanwezigen dat hij al vanaf zijn 11e jaar gek is op Haring en Haringparty’s. Hij is al ruim 40 jaar in de ban van deze vette vis en zet dit om naar het organiseren van dit event. Top!

 

Applaus voor nieuwe lede
|Na het voorstellen van de nieuwe leden werd het tijd om iemand uit te drinken vandaag. Hij zit vooraan tussen de klappende CCA leden en zal zo door Geertje naar voren worden geroepen.

De sfeer zit er goed in en we gaan een leuke avond tegemoet. We zijn altijd blij met een opkomst als deze en hopen meer leden aan te trekken door dit soort events.

 

Tiet van komm ‘n goan
Zo sprak Rieks het op karakteristieke manier uit op zien Drents. Helaas namen we deze avond afscheid van een CCA coryfee, Rieks Hoenderken, van Hoenderken Projectstoffering uit Rolde. Rieks was maar liefst 26 jaar trouw lid van onze club! Ongelofelijk, wat een tijd. Hij gaat met pensioen en draagt de zaak over aan dochter en schoonzoon. Zoals hij zelf zei: ‘Als je stopt met ondernemen, dan wordt het ook tijd om een Commerciële Club te verlaten’. We respecteren deze insteek Rieks en willen je ontzettend bedanken voor die super lange periode dat je bij ons was. Je was er altijd, en hebt volgens ons geen van de ruim 200 uitjes en bijeenkomsten gemist! 😊 We gaan je wel missen wat dat betreft. Take care big man! Het ga je goed.

De haring van NU!
Dit jaar was er helaas nog geen nieuwe haring. Simpel gezegd kwam dat omdat de natuur er nog niet klaar voor was.  Maar, wie wat (heeeeeeel koud) bewaart, heeft wat en dus konden we natuurlijk gewoon haring eten! Voor de fijnproevers onder ons misschien niet je van het, maar de normale visliefhebbers waren meer dan tevreden. De combinatie van zon en elkaar weer zien met een haringhapje en een drankje op deze mooie plek blijkt ook dit jaar weer een garantie voor gezelligheid.  

Hap ook eens een haring mee met ons!
En zo beginnen we de Asser zomer graag. Gezamenlijk in de stad, in de Asser horeca met Asser ondernemers. We zijn blij dat we deze traditie kunnen voortzetten en hopen dit nog jaren te kunnen doen.

Het is gelijk een mooi uithangbord (hier een vlag..) voor andere Asser of Drentse ondernemers om lid te worden van onze Commerciële Club. We combineren netwerken altijd met leuke kruisbestuivingen, interessante sprekers en gezellige events zoals deze. Wordt ook lid! Of loop een keer mee als introducee.

BMW / B&W
Als je het heel snel zegt hoor je haast geen verschil..

Dit jaar was onze burgervader er helaas niet bij maar werd de ‘Haringspeech’ gehouden door de Asser wethouder van Economische zaken Bert Jan ten Oever die het nut en belang van dit event voor de stad Assen aanhaalde. Wij bedanken Burgemeester en Wethouders voor hun steun voor de ondernemers in Assen en hun komst! Graag tot volgend jaar, met Hollandse Nieuwe.

Op naar de Kop!

Zoals nieuwe haringen een bepaalde trek hebben in de zee, zo hebben wij dat als CCA leden ook. Wij laten ons als de tijd rijp is ook meenemen met de stroom richting de Kop van Vaart bij ’t Wapen van Drenthe waar de Haringparty elk jaar wordt gehouden.

Vorig jaar vielen de foto’s op het zebrapad in de smaak dus onze fotograaf positioneerde zich ook dit keer  weer op een plek waar hij CCA leden kenmerkend kon vastleggen. Wie herkent hier de wereldberoemde foto van The Beatles op Abbey Road? Goed opgelet! Here comes the sun..

Het weer is fantastisch en het gonst al lekker op de Kop waar een mannenkoor bekende Nederlandse (vissers)liederen zingt die volledig passen bij dit traditionele Hollandse evenement. Aansluiten maar! En even opstellen voor de gezamenlijke foto met de JCCA alstublieft.

Gezamenlijk op de Plaat!

Geertje had samen met de nieuwe voorzitter van de JCCA, Martine Plaat, bedacht dat er een groepsfoto moest komen van beide clubs. Leuk idee! Dus iedereen op de ‘Asser trappen’ om dit moment vast te leggen. Mooi plaatje! We zien dit soort momenten samen graag vaker gebeuren in de toekomst. De JCCA is wat dat betreft een mooi voorportaal voor de CCA.

Passen en meten

De CCA was met ca. 60 leden aanwezig en de JCCA met ruim 20. Het was even passen en meten om iedereen op die trap te krijgen met de neuzen de zelfde richting op. Wel allemaal even stil blijven staan aub! Dat ziet er gezellig uit. En nu samen aan de haring.

Happen tot de zon onder gaat

Lekker bijkletsen in de schaduw of zon en deze langzaam onder zien gaan achter de kazerne (Hij blijft!) in de Drentse Hoofdvaart. Er was genoeg haring over van vorig jaar om iedereen te bedienen. De dames van ’t Wapen hadden geen moment rust en de vis nam alsnog gretig aftrek zoals het hoort.

Het blijft een mooie en unieke plek hier aan de Asser Vaart.

Namens de CCA en JCCA bedankt!

Hollandse Nieuwe of niet, het was weer fantastisch, zomers en gezellig met zijn allen.

Volgend jaar weer uiteraard. En CCA’ers, geef je op voor ons ‘Openingstoer’ op 11 september.

Lekker toeren in mooie bolides. Graag tot dan!

 • Xander, Gerard en Marco in gesprek

 • Geertje, Miranda en introduce hebben er zin in

 • Sylvia geniet van de hapjes van Mano

 • Mooi kijkje vanaf de Vaart

 • CCA road

 • CCA Road 2

 • Proost, Martin, Peter, Martine en Geertje!

  Copyright © 2020 Commerciële Club Assen. Alle rechten voorbehouden | Sitemap
  Realisatie door Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau