• Openingsrit seizoen 11 september

    Openingsrit seizoen 11 september

    “Mij niet appen als ik rij!”

Op maandag 11 september openden we het 2e deel van het CCA eventseizoen met een Openingstour, afgesloten met een feestelijke BBQ aan de Baggelhuizerplas.

CCA leden werden uitgedaagd om mee te doen met hun leukste, mooiste, sportiefste, luxe, grootste of meest markante auto die ze hadden of konden regelen om mee te rijden. Het bleek een populair event want er kwamen maar liefst meer dan 70 leden en introducees op af! Mooie auto’s doen het altijd goed.

Rally in de regio
Hier zien we Peter een van de deelnemende auto’s de weg wijzen. Het kan overigens ook een auto zijn van een medewerker van de Provincie Drenthe, want daar verzamelden we om 17.00 uur, einde werktijd!

Als iemand zelf geen auto had die in deze categorie viel of simpelweg geen zin had om te rijden kon hij of zij meerijden met een andere auto want elke auto had een bijrijder nodig om de route bij te houden en mee te helpen met een ‘rijdende tourquiz’. Lekker touren in de regio Assen.

 

Drentse rallyroute met kennisvragen
Terwijl Geertje nog wat uitlegt over de avond zijn Karin en Mirjam al druk met elkaar aan het overleggen hoe ze dadelijk de eerste gevulde auto’s op pad kunnen laten gaan. Ze hadden een korte en een lange route bedacht waarover ze een hele vragenlijst hadden gemaakt vol met lokale wetenswaardigheden. Zo hadden de leden onderweg niet alleen wat om naar te kijken, maar ook om te doen! Complimenten voor beide dames dat ze zulke leuke routes in de regio bedacht hebben inclusief een mooie vragenlijst zodat ze om de zoveel kilometer als groep uitgedaagd werden in hun kennis over de streek.

De mooiste van de avond?
Deze mooie auto waar Rinet van Ziggo in reed werd door velen gezien als de mooiste van de avond. Dat is natuurlijk een kwestie van smaak. Maar welke zeker in de smaak vielen waren de welkomsttaartjes met MONO logo er op van de Provincie Drenthe die een ieder tijdens de opening getrakteerd kreeg. Over MONO straks meer. Onze complimenten Rinet! Die roze outfit knalt er natuurlijk ook lekker bij. Kies gerust zelf aan de hand van de nu volgende fotoreportage welke auto je favoriet is.

Business en Bolidepraat
We kunnen schrijven over auto’s wat we willen, maar het leukste is natuurlijk auto’s bekijken. Daarom kiezen we nu dan ook even voor wat minder tekst en meer foto’s. Zie hier een selectie van de mooiste auto’s waarmee CCA leden de parkeerplaats van het Provinciehuis opreden. Bij elke mooie bolide klonken er kreten van bewondering. Het werd een waar autospektakel en de 1 was nog mooier dan de ander. Van prachtige oldtimers tot nieuwere sportwagens, oude racebolides en dikke terreinwagens. Voor elk wat wils!

Karin reed zelf mee met de Corvette C4 ook wel bekend van 'Face' uit de tv-serie The A-team. Haar partner Henry reed mee met de oldtimer; een zwarte Corvette Stingray uit 1974. Introduce Derk Rothe van Redworx heeft zichtbaar genoten van de rit.

Pieter Oudenaarden had voor de gelegenheid een mooie Alpine geregeld en als bijrijder introduce Jolande Jonker van Bollegraaf Recycling.

Jozef Groenhout kwam met kantoorgenoot Richard Zwiers in een mooie Volvo oldtimer.

Richard Heling kwam in stijl met de Lotus.

Vincent Soplantila en Denis Kor hadden een stoere Landrover meegenomen.

Andries van der Velde had mwvrouw Ubels-Mulder met haar mooie oldtimer Landrover Defender geregeld.

Bart de Bruin bleek een stoere Jeep Wrangler rijder.

Henny Koot en bijrijder Willem Reker genoten zichtbaar in deze prachtige Austin-Healey.

Bas Hoogendijk en zijn collega Nick Rosema maakten van de gelegenheid gebruik om het nieuwste electrische model Volkswagen onder de aandacht te brengen.

Car Club Assen
Geertje opende dit unieke event en heette alle leden welkom na de zomerstop. Ze noemde vlot een aantal nieuwe leden en gaf aan dat deze een volgend event de kans krijgen om zich even voor te stellen. Voor nu hadden we een strak tijdschema aan te houden waar Karin en Mirjam zich over ontfermd hadden. We trokken veel bekijks met de mooie bolides die menig CCA lid meenam. Super!

Mooie auto’s en mooie opkomst
We waren blij om te zien dat er zoveel CCA leden kwamen op deze nazomers, of eigenlijk zomerse, automobiele bijeenkomst. We zagen CCA leden met hun partners, vrienden en introducees genieten van het zomerse weer, het elkaar weerzien en uiteraard van zoveel mooi blinkend blik. Liefhebbers!

Hierna werd het tijd om de auto’s op te zoeken en zich klaar te maken voor de CCA tour. Het weer was ons perfect gezind. En gezien het aantal cabrio’s was dat maar goed ook.. 😊

Rijd MONO
Er was uiteraard aandacht voor de MONO campagne in deze autotour. Er waren speciale welkomsttaartjes iov de Provincie Drenthe om hier op een lekkere manier op te wijzen. We zien Geertje eentje uitdelen aan onze zonnebrillenkoning Vincent Soplantila van VS Optiek.

Samen met alle andere gemeentebestuurders in Drenthe, ondertekende wethouder Martin Rasker als MONO ambassadeur namens de gemeente Assen op 23 maart jl het MONO-convenant. Hiermee geeft de gemeente het signaal dat het normaal is om onderweg offline te zijn. En zo ziet de CCA haar leden ook graag achter het stuur. Daarom hadden we nu ook meerdere bijrijders die zich met randzaken konden bemoeien terwijl de chauffeur alleen bezig was om eenieder veilig van A naar S en B te rijden.

 

Van Assen naar Schipborg, naar Baggelhuizen
In dit geval staat van A naar S en B voor: van Assen naar Schipborg en daarna naar de Baggelhuizerplas.

Elke auto mocht 1 minuut na een andere auto vertrekken en Karin bewaakte dat proces aan de hand van de inschrijflijsten. Elke auto kreeg ook een vragenlijst mee voor op de route. Hier zien we de auto van Rinet starten met in haar emissie kielzog Richard Heling met zijn vrouw in hun mooie LOTUS wagen. Gaaf Richard.

Je kan maar beter Richard bij je in de buurt hebben rijden, verzekeringstechnisch niet verkeerd..

On your marks, get set.. go!
Ook deze mooie Mini cabrio met de beide CCA dames maakten zich hier op voor de rit. Ze krijgen een ‘startbewijs’ van Karin en kunnen over enkele ogenblikken de volledig elektrische KIA van Virena auto’s Assen achter zich laten. Mooie bak trouwens ook hoor Tim! We zagen dat je zelf met een Saab kwam trouwens, dus helemaal elektrisch ben je nog niet he? Leuk dat je collega even met jullie paradepaardje langskwam bij onze kick-off. En Saab is wel echt een mooi klassiek merk overigens hoor. Komen die nog met elektrische wagens op de markt?

Tussenstop aan de Drentsche Aa
Karin en Mirjam hadden een plezierige pitstop gepland bij 1 van de meest mooie horecaplekjes van Drenthe in Schipborg, aan de Drentsche Aa. Een restaurant met de gelijknamige naam van onze mooiste rivier. CCA leden streken hier ongeveer halverwege de autotour neer om even op het terras te zitten voor een hapje en een drankje tussendoor. Na de versnapering ging men weer op pad, retour Assen tijdens een ondergaande zon, koersend op de Baggelhuizerplas waar men bezig was de BBQ voor te bereiden voor het laatste gedeelte van de topavond.

Geertje Dam en haar collega Schelte Meinsma reden tot Schipborg in de Bentley Mansory.

Mij niet appen als ik rij!
De campagne “MONO” vanuit de Provincie Drenthe is een campagne voor zakelijke rijders zoals we ook bij de CCA veel hebben. Daarom hadden we ook een informatietruck bij de Baggelhuizerplas om onze zakelijke rijders te informeren. Ze konden hier ook een rijvaardigheidstest met afleiding doen. Dit vinden we als CCA een goed en serieus onderwerp waar we op een avond als deze perfect aandacht aan konden geven natuurlijk. Hier zien we Hester de Rijk en Levi klaar staan om de test uit te voeren.

BBQ Baggelhuizen
Het wachten was nu op alle leden die natuurlijk gefaseerd binnen kamen in ons enige Asser recreatiegebied. Langzamerhand kwam men het veld op om te genieten van het laatste gedeelte van deze tour. Gezellig praten en netwerken onder het genot van lekker eten en drinken, waarbij er vanavond uiteraard ook extra aandacht was besteed aan heerlijke koude alcoholvrije drankjes en cocktails. Hier zien we ons JP grillteam van de avond aan het werk. Het is per slot van rekening nog volle bak BBQ weer!

Sfeer, Prijzen en Beats
De avond had een hele gezellige sfeer dankzij de verlichting die Willem van DIA had geregeld. Karin deed de prijsuitreiking van de rally. De conclusie was dat een snelle tourtijd halen niet samen ging met alle vragen goed hebben en andersom.. 😉

We willen bij deze Karin en Mirjam nog even extra complimenteren voor de organisatie. De leden waren er erg over te spreken. Dj Events leverde weer lekkere muziek middels onze vertrouwde DJ Beatrover die zijn eigen mooie auto weer meegenomen had. Deze avond was hij niet de enige Landrover trouwens! 😊

Afsluitend
We zijn erg blij met de goede opkomst en vonden het fantastisch om te zien hoeveel gave auto’s onze leden hebben en / of konden regelen voor deze CCA tour. Zo zie je maar dat we toch echt een club zijn van echte autoliefhebbers, van oud naar nieuw.

Ons volgende event is op 9 oktober, de Pubquiz in Autentieq Assen. Graag zien we je daar, en neem gerust een leuke introducee mee!

Groeten, Team CCA

Copyright © 2020 Commerciële Club Assen. Alle rechten voorbehouden | Sitemap
Realisatie door Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau