• Bedrijfsbezoek Sportconfex

    Bedrijfsbezoek Sportconfex

    "Aerodynamica: Het verschil tussen winnen of net verliezen..”

Producent van toonaangevende sportkleding
Sportconfex startte begin jaren 90 als professionele organisatie die zich toelegde op de productie van sportkleding. Sinds de start van Sportconfex heeft het een enorme groei doorgemaakt en staat het bekend als een betrouwbare producent welke o.a. door onze Nederlandse schaats- en wielrenploegen wordt gebruikt. De gladde aerodynamische sportpakken zijn niet meer weg te denken uit het beeld van sporten waar snelle tijden moeten worden gehaald! Het bedrijf heeft vestigingen in Nederland en Polen. Ze hebben zo’n 200 werknemers, met een sterke mix van zeer ervaren kleermakers en jonge, digitale atleten...

Verzamelen in de ‘sportlounge’
De wintertijd was net ingegaan dus het was al weer donker toen we op 17:00:00 (rond) begonnen met de inloop van de leden. Eenieder moest langs deze paspop met het vlotte pak van Jumbo-Visma, zodat gelijk duidelijk werd op welk niveau dit bedrijf produceert en acteert. Hier werd alvast een zaadje geplant in het besef dat dit Asser bedrijf een behoorlijk aandeel heeft in de snelle tijden die in de diverse sporten sinds jaren worden gehaald. Daarover vertelden eigenaar Bert en de gastspreker later meer.

 

de NOS kondigt aan: Nieuwe leden CCA
Zoals altijd beginnen we onze avond met het voorstellen van nieuwe CCA leden. Heel even waanden Geertje en de nieuwe leden zich reporter van de NOS. Deze microfoon zal ongetwijfeld een relikwie zijn van een (inter)nationale topwedstrijd waar Sportconfex direct bij betrokken is geweest, of had het meer betrekking op de gastspreker? Het bracht een beetje topsportsfeer en was een leuke gimmick die avond.

Michel Winters, Dusseldorp BMW
Onze oudere leden kennen nog BMW de Vries (nog steeds CCA lid), voorbij Van der Valk, vlakbij de afslag Assen-West naast Kloosterveen. De plek is hetzelfde, de mooie auto’s ook, alleen onder een andere eigenaar. Michel is aangesteld als zijn accountmanager zakelijke markt en zo is hij onlangs lid geworden. Welkom Michel! Zoals men weet doen we jaarlijks graag iets met mooie bolides binnen deze club met autoliefhebbers, dus prima keus! Binnenkort meer BMW’s op de parkeerplaatsen van CCA events?

 

Alrik Baltus, Moore Corporate Finance
En ook Alrik stond de NOS microfoon goed. Hij is manager corporate finance en voor zijn bedrijf de afgevaardigde om bij onze evenementen langs te komen. Welkom Alrik, je zit eigenlijk 100% in de doelgroep binnen de CCA. Ga bij onze volgende evenementen gerust eens langs de diverse CCA leden om ze te vragen of je kan begeleiden ogv financiering, bedrijfsovername of met ‘due-diligence’.

We begrepen dat 1 van jouw specialiteiten perspectief bieden is. Dat biedt perspectief!

C.E.O. van vlotte sportpakken
Bert van der Tuuk nam de NOS plopkap over en introduceerde zijn bedrijf. Hij vertelde hoe het in de loop van de jaren gegroeid is van bedrijf in algemene sportkleding, naar eentje die heel erg specialistisch is doorontwikkeld. Bert legde uit dat bij die ontwikkeling van sportkleding de stofkeuze erg belangrijk is. Sportconfex verbetert deze voortdurend en daarmee ook de methodes om het te bewerken en te combineren met nieuwe materialen. Het materiaalgebruik is afhankelijk van het seizoen en ook de intensiteit van de sporter die het draagt als 2e huid, een sporthuid als het ware! De prestaties van de sporter zijn er drastisch door verbeterd zullen we dadelijk horen en zien.

Fietsen en Koffie wordt… GIANT STORE ASSEN
De meeste Assenaren kennen het concept Fietsen en Koffie wel. In deze winkel kon je naast fietsen ook terecht voor een lekkere bak koffie. Wat we niet wisten is dat F&K onderdeel was van Sportconfex. En wat Frank Woldman ons vanavond ook vertelde, een scoop, was dat ze de hele winkel om gingen zetten naar een grote GIANT store, als enige in Noord Nederland helemaal gericht op dit sportieve merk. Zo zie je maar, als iets in handen is van Sportconfex dan komt er uiteindelijk altijd een sportieve omslag, en waarschijnlijk ook nog eens heel succesvol. Mooie doelen Bert, Berthold en Frank! En het koffiezetapparaat blijft staan begrepen we.

Aerodynamica: Het verschil tussen winnen of net verliezen..
Bert vertelde verder over Aerodynamica, wat eigenlijk pas de laatste tien jaar een hot topic in de sportwereld is. De ‘Aero’ bewustwording onder sporters is enorm toegenomen en daardoor hebben ze bij Sportconfex de wind in de Zeil(en)makerstraat. Elk jaar worden ze gevraagd door wereldteams om de ontwikkeling en productie voor hun topteams te doen.

Hier kijken we naar een filmpje waar de Asser sporthuid weer als gegoten zit bij deze wielrenner.

Onze gastspreker: Herbert Dijkstra
Als actief sporter was Dijkstra begenadigd profschaatser en amateurwielrenner met diverse nationale successen op zijn naam. Als schaatser kwam hij uit op de Olympische winterspelen in Calgary en de spelen in Seoul, beide in 1988. Na zijn sportcarrière begon Herbert als sportjournalist voor RTV Drenthe en RTL Sport (1993). Sinds 1994 was hij werkzaam voor de NOS en brengt hij op radio en tv met name verslag van de grote wielerwedstrijden en diverse schaatsevenementen. Bij RTV was hij ook de ‘anchorman’ van het sportverslaggevingsteam. We begrijpen nu in elk geval waar die NOS plopkap vandaan komt. Heb je er ook nog eentje van RTL en RTV Drenthe Herbert?

Sport in beeld
Beide ‘Berts’ lieten diverse filmpjes zien uit de historie van de sportwereld waarbij de snelle pakken hun opmars maakten. Hierbij gingen ze soms terug naar zowel heerlijke historische beelden met good old Hilbert van der Duim, maar ook lieten ze beelden zien van recente successen waar de ‘sporthuiden’ van Sportconfex doorslaggevend waren. De laatste tijd zien we nieuwe jonge schaatstoppers zoals Suzanne Schulting en Jutta Leerdam over het ijs zoeven in pakken van SC. Ziet er goed uit! Als de term sporthuid nog niet bestaat wil onze CCA schrijver er overigens graag even patent op aanvragen..

Goede bekenden van elkaar
Herbert heeft de groei van Bert van dichtbij meegemaakt als ex-schaatser en verslaggever / journalist.

Sportconfex komt daar om de bocht waar hun ‘snelle pakken’ het verschil maken tussen goud en zilver.

Dat komt niet alleen uit onafhankelijke onderzoeken van TU’s, maar dit  blijkt ook uit de medaillespiegels van de grootste sportevenementen zoals de Olympische Spelen en de Tour de France. Ze maken het verschil, al is het soms maar een milliseconde! En Herbert kan dit weten. De heren raakten er niet over uitgepraat, mooi om die passie voor de sport nog altijd te zien. Het kan altijd weer sneller blijkt!

Nog een Rondetijd of tijd voor een vragenronde?
Na de diverse presentaties, filmpjes en gesprekken tussen Hilbert en Bert was het tijd voor vragen vanaf ‘de bank’. Ons CCA publiek had aandachtig geluisterd naar de verhalen van zowel Bert als Hilbert, en hadden bewondering voor het feit dat dit Asser bedrijf inmiddels zo bepalend is in de sportwereld. Dit besef groeide met de 01:00 en het inspireerde ons. Tot nu toe hadden we er nog geen 00:00:01 bij stil gestaan dat die recordtijden en diverse edelmetalenplakken eigenlijk deels hun oorsprong hadden hier in Assen, notabene aan de Zeilmakerstraat. Hoe gaaf is dat? Waar een kleine stad groot in kan zijn. Speed-UP!

Innovaties
Op de achtergrond is Sportconfex altijd bezig met metingen, innovaties en ontwikkelingen om de pakken zo goed mogelijk aan te laten sluiten op de omstandigheden. Daarom sluiten ze zo goed aan, zowel op de huid als op de sportmarkt. Op de voorgrond zien we van dichtbij hun finest product met een topsponsor. En wat een grote naam is dat ook geworden in de wielerwereld de laatste jaren. Chapeau! Sportconfex is een bedrijf waar we echt trots op mogen zijn als Assenaren.

Business en Boerenkoolpraat
En uiteraard hutspot- en zuurkoolpraat, want de catering werd goed verzorgd door stamppottenspecialist Cateraar Mercurius uit Assen. De 3 verschillende stamppotten waren heerlijk! We zien zowel Richard, Sonja, Martijn als jolige Daan weer bij de bakken als fijnproevers van deze Hollandse cuisine..

Het seizoen is er weer naar, en dat betekent dat we ook niet al te lang meer hoeven te wachten tot het schaatsen weer begint. Dan zullen we uiteraard nog wat meer opletten in welke pakken de diverse schaatsers zich gehesen hebben en welke tijden er gebroken gaan worden.

Bedankt voor de ontvangst Bert, Berthold en Frank en de overige mensen van Sportconfex, en graag tot de volgende keer.

Op maandag 11 december vieren we onze jaarafsluiter in de Jozefkerk in Assen!

CCA Assen

Copyright © 2020 Commerciële Club Assen. Alle rechten voorbehouden | Sitemap
Realisatie door Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau