• Plaza Sportz met Sergio van Dijk

    Plaza Sportz met Sergio van Dijk

    “Een sportieve avond”

Welkom op de evenementenzolder
Boven in het markante gebouw van voormalig Pand 17, onder het donkergrijze gelaagde dakzeil, schuilt een nieuwe multifunctionele ruimte voor bijeenkomsten en congressen, met een gezellige bar en een mooi breed podium. Hier kwamen we vanavond bij elkaar om te luisteren naar de loopbaan van een technisch begaafde Asser ex voetballer, die tegenwoordig zijn heil zoekt op het digitale speelveld.

De leden verzamelen in het begin bij de bar en de speciaal ingerichte drankjestafel waar een fruitig aperitief klaarstond in zowel alcoholische en non-alcoholische variant. Hierna verzocht Geertje de leden om een plek te zoeken in de zaal zodat ze kon beginnen met de nieuwtjes vanuit de CCA.

Voorzitter vacature
Geertje beet het spits gelijk af door te melden dat ze zichzelf na het seizoen niet meer verkiesbaar stelt als voorzitter van de CCA. Datzelfde geldt voor Peter van der Linde, die ook stopt als bestuurslid. Ze vinden beiden dat het na respectievelijk 4 en 6 jaar mooi is geweest, en het tijd wordt voor vernieuwing in de Club.

Geertje en haar partner Jozef verhuizen later dit jaar naar Spanje, en Peter heeft een leuke nieuwe functie in het bestuur van zorggroep Drenthe waar hij ook meer tijd en aandacht aan wil besteden.

Het komende half jaar tot de zomer zijn ze beiden nog in functie, dus hebben we nog genoeg tijd om afscheid te nemen! De komende weken wordt er binnen de CCA gezocht naar opvolging. Spannend!

 

Nieuwe leden
Na deze mededelingen was het tijd om de nieuwe leden aan te kondigen op het podium.

Dit zijn: Anne-Marike Swieter van Plaza Sportz Assen, Raoul Rodriquez van Romen Design, Joany Mennega van Mennega Coaching en Sergio van Dijk van Mantab One Europe.

De eerste opende de avond en nam ons mee in het verhaal van Plaza Sportz. De laatste nam de bal aan en vertelde in en interview met Peter hoe hij uiteindelijk terugkwam naar Assen om hier weer te wonen en te ondernemen. Allen welkom bij de CCA! Hopelijk hebben jullie profijt van ons uitgebreide netwerk.

Anne-Marike Swieter
Anne-Marike kreeg uiteraard als eerste de microfoon om ons welkom te heten in hun nieuwe concept, Plaza Sportz. Ze nam zelf nog een aantal keren per ongeluk de naam Pand 17 in de mond, maar dat is ook niet zo gek na zoveel jaren. Hun nieuwe naam is zo nieuw dat deze nog niet eens op de gevel prijkt.

Ze legt uit waarom ze uiteindelijk gekomen zijn tot dit nieuwe concept en wat het in het kort inhoudt. Ze gaan zich nog meer richten op indoor sportactiviteiten en een goed ontwikkelde horeca-afdeling. Nou was hun keuken al goed, dit is nog veel beter geworden met vrijwel alleen maar Asser koks in de keuken. Lekker ja!

 

De Swieters
Sinds 1 april 2023 is Pand17 verdergegaan onder de naam Plaza Sportz Assen, gerund door een echte ondernemersfamilie, de familie Swieter. Zelfs de vader van Anne-Marike loopt er nog rond, maar bijvoorbeeld ook haar man en zoon. Zo houden ze de kennis in de familie en geven ze het sportieve horeca-ambacht door.

Na jaren van dag- en avondprogramma’s gaan ze weer terug naar alleen de dag in een zogenaamd ‘daghoreca’ concept. Anne-Marike en haar man wilden onderhand ook eens af van de feestjes en optredens in de avond, en daar is de buurt heel blij mee 😉. En het padellen gebeurt lekker binnen, dus dat kan geen overlast geven!

Sergio van Dijk voetbal CV: Nederland en Australië
Sergio van Dijk (Assen, 6 augustus 1982) is een Nederlands-Molukse voetballer die als aanvaller speelde in zijn actieve profcarriere.

In Assen voetbalde hij in de jeugd van LTC. Daarna vertrok hij naar FC Groningen waar hij helaas nooit echt door kon breken. Dit had alles te maken met de opkomst van ons grootste voetbaltalent van toen; Arjen Robben.. Sergio besloot om naar Helmond Sport te gaan waar hij 3 seizoenen voetbalde. Daarna vertrok hij naar FC Emmen, waar hij steeds meer tot scoren kwam in de (toen nog) Jupiler League. In juni 2008 tekende hij voor 2 jaar bij de Australische club Queensland Roar. Begin 2010 vertrok hij naar Adelaide Utd.

Sergio van Dijk voetbal CV: Indonesische prof
In februari 2013 tekende hij een contract bij Persib Bandung in Indonesië. Met een transferbedrag van 400.000 euro werd Sergio de duurste aankoop in de geschiedenis van het Indonesisch voetbal. Daarna speelde Sergio tussen 2014 en 2017 nog voor een hele rij verschillende Indonesische clubs, en zelfs nog een half jaar voor een club uit Iran! Hij reisde heel Azië door op zoek naar avontuur en sportief succes.

Hij naturaliseerde zich tot Indonesiër waardoor hij in maart 2013 zijn debuut in het Indonesisch voetbalelftal kon maken. Op 7 juni 2013 mocht hij meespelen in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Oranje! Dit was een bijzonder moment, te meer ook omdat hij hier zijn voormalige FCG teamgenoot Arjen Robben weer trof.

Sergio back tot the roots
Peter van der Linde interviewde Sergio deze avond als spreker EN nieuw lid van de CCA.

Na een indrukwekkende mondiale voetbalcarrière kwam Sergio met veel voetbalervaring weer terug in ons koude vertrouwde land. Hier bouwde hij snel af in het amateurvoetbal en ging hij zich richten op een carrière als ondernemer. Na een aantal omzwervingen en passeerbewegingen vond hij iets waar hij weer energie en motivatie van kreeg, en wel in de ICT branche. Van technische spits tot ex prof in de digitale techniek.

Het was leuk om te zien dat hij echt iets wilde bereiken vanuit de liefde voor zijn Indonesische roots.

Montab One

‘Our team of experts brings extensive industry knowledge to deliver high-quality solutions’.

Met zijn bedrijf Montab heeft Sergio als doel om een brug te bouwen tussen ICT professionals in Indonesië en Nederland, maar ook met de rest van de wereld. Sergio vertelde hoeveel ICT talent dit land herbergt en hij hoopt deze kennis over de wereld te verspreiden. Nice goal! Hij vertelde dat hij het heel prettig vond om weer in Assen te zijn om onder andere vanuit hier te kunnen ondernemen. Wij zijn uiteraard blij dat hij nu bij onze club zit en hopen tijdens volgende bijeenkomsten nog wat meer te weten te komen over zowel zijn wereldse voetbalavonturen als zijn nieuwe ICT onderneming. Tot gauw Sergio!

Introducee
Naast de 4 nieuwe leden zaten er ook bijvoorbeeld introducees in de zaal. Eén van hen is Groninger marketingstrateeg Truus Grit, die naast haar eigen bedrijf Meat Media ook nog eens een podcaststudio heeft aan de Vaart in Assen. Dat luistert vast heel nauw Truus.. We zijn benieuwd of we je binnenkort weer een keer terugzien of horen, maar het lijkt ons een uniek en mooi concept in Assen. Succes! 

Plaza Buffet
Anne-Marike had het al genoemd, maar inderdaad is hun keuken dik in orde. Ze hadden een ruim buffet opgesteld die van 2 kanten aangevallen kon worden door onze leden. Men zocht elkaar op aan de diverse tafels en praatte bij over werk en prive. Ook de nieuwe leden werden al aan menig tafel gespot om hun eerste stappen te zetten in ons netwerk. Hopelijk is het bevallen! Wij houden van de combinatie; interessante spreker en / of iets leuks doen met zijn allen. En altijd met lekker eten en drinken erbij. Dat is een harde voorwaarde van onze CCA avonden.

Graag tot de volgende keer!

18 maart is de Algemene Leden Vergadering in de Sligro Assen

15 april is ons nieuwe event bij RTV Drenthe.

CCA Assen

Copyright © 2020 Commerciële Club Assen. Alle rechten voorbehouden | Sitemap
Realisatie door Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau